About

Leuk dat je RunAndreaRun.nl bezoekt! Mijn naam is Andrea (joh), hardlopen is mijn passie en sport mijn leven. Net als van zovelen. Daarom deel ik graag alles met jou wat te maken heeft met een gezonde lifestyle en hardlopen in het bijzonder: van leuke events die je niet wilt missen, wedstrijdverslagen, reviews tot fashion, recepten, trainingstips en nog veel meer. Regelmatig post ik een blog en houd ik mijn ogen open op zoek naar alles wat mij, en jou, maar kan interesseren. Heb je een idee? Neem dan contact met me op!
Naast dit blog ben ik ook redacteur op Prorun.nl, waar ik wekelijks een artikel voor schrijf. Neem eens een kijkje! Erg leuke site!
RAR_Moving_Comfort (1 van 7)

Harder, better, faster, stronger

Hoe dit allemaal begon? Sport is in de afgelopen jaren uitgegroeid van een noodzakelijk kwaad, via een hobby, naar een verslaving tot een pure lifestyle. Op 17-jarige leeftijd ben ik begonnen met krachttraining, vanwege knieproblemen. Al snel spendeerde ik al mijn vrije tijd in de sportschool of op de mtb. Hier is ook mijn voorliefde voor modder ontstaan. Toen ik op mezelf ging wonen werd het een sport om zo smerig mogelijk thuis te komen met de modder tot in de oren.

Al dat gesport zorgde ervoor dat ik mijn grenzen begon op te zoeken. Of er ver overheen ging. Die combinaties van sporten leidde tot deelname aan de Ultimate Fitness Challenge in 2002 en 2003: een wedstrijd voor sportvrouwen bestaande uit verschillende disciplines, waarbij kracht, uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen leidend waren. Survivalruns, krachtonderdelen, stormbanen en militaire trainingskampen waren hier onderdeel van. Ik genoot hiervan. Grenzen verleggen, diep gaan en dichter bij jezelf komen: ‘harder, better, faster, stronger’. Dat nummer van Daft Punt is een beetje mijn lijfspreuk geworden (en staat nu op mijn racefiets gepaint).1375053_10201554578842227_2136365980_n

Focus

Zo’n 10 jaar later zijn obstacle running en hardlopen mijn hoofdsporten. Ik vind al snel alles leuk en kan me maar moeilijk focussen op een bepaald onderdeel. Van een 100m tot een obstacle run marathon: been there, done that, love it!
Mijn passie voor obstacle running bracht mij in 2014 en 2015 naar het WK Obstacle Course Racing in Ohio in de VS en ook in 2015 naar het WK Spartan Race in Squaw Valley, VS. Momenteel bereid ik me voor op het EK Spartan eind juli 2016 en heb ik me wederom voor het WK OCR gekwalificeerd, dat in oktober 2016 in Canada plaats zal vinden.
Naast dat ruige werk hou ik van de rust die trailrunning  biedt. Tel daarbij op dat ik wekelijks meerdere keren in de Crossfitbox te vinden ben, in het survivalbos of de boulderhal en het heerlijk vind om op de mountainbike of racefiets er op uit te trekken. Trainen doe ik in alle omstandigheden: een dag niet gesport is een dag niet geleefd.

RunAndreaRun OCR WC

Nieuwsgierig geworden? Volg me dan ook op:
Facebook
Instagram (username: RunAndreaRun)
Twitter (username: RunAndreaRun_NL)
Bloglovin
Prorun.nl

Love to live, love to laugh but above all… I love to run.

Asics (5 of 6)