Gear, gadgets en lifestyle

Keukenprinses #22 Kipkerriekersentaart

Dit is ongetwijfeld niet het gezondste gerecht, maar wel erg lekker! En als je een lange duurloop hebt gelopen is het noodzakelijk je reserves weer aan te vullen, dus mag je best wat extra koolhydraten en vetten binnen krijgen. Dat kan prima met deze kipkerriekersentaart, die ook nog eens superlekker is!

[heading size=4 style=underline]Ingrediënten[/heading]Deze taart is heel makkelijk te maken en je hebt er niet veel voor nodig. Misschien wel een beetje eenzijdig, dus een lekkere salade erbij is niet verkeerd. Wij aten de hele taart met z’n tweetjes op, maar met een bijgerecht kun je de taart ook voor 3-4 personen serveren.
– 1 blikje croissantdeeg
– paneermeel
– 150-200 gram kipfilet
– 1 pakje kerriesaus
– 1 pot kersen 350 gram
– crème fraiche (light)
– 1 zakje gemalen kaas
– beetje (vloeibare) boter en olijfolie
– peper en zout
Verder heb je een taartvorm nodig met een doorsnee van 20-25 centimeter.
1394366_10202375021604032_2090386303_n
[heading size=4 style=underline]Bakken maar[/heading]
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet je taartvorm in met de boter en bekleed deze vervolgens met het deeg. Zo nodig de deeg oprekken, zodat je de hele bodem en zijwanden bedekt. Strooi een laagje paneermeel op de taartbodem.
Snij de kip in blokjes en bak deze in de olijfolie tot ze gaar zijn en breng op smaak met een beetje peper en zout. Laat de kersen uitlekken.
Maak de kerriesaus volgens de aanwijzingen op het pakje en roer er de creme fraiche door heen. De saus moet wat dikker zijn dat je het normaal zou opdienen.
Leg de gebakken kipstukjes op de bodem van de taart, daaroverheen de kersen en vervolgens giet je de saus er overheen. Beetje met de taartvorm schudden om de saus tussen de kip en kersen te laten zakken. Als laatste strooi je (naar smaak) de kaas over de taart. Plaats de taart in de oven en laat deze in 25 minuten op 180 graden garen.
Tip: wacht even met het aansnijden van de taart. Als de creme fraiche/kerriesaus wat afkoelt stolt deze namelijk wat. Je kunt de taart dan aansnijden zonder dat de hele inhoud uit de taart loopt.
Bon apetit!
taart Collage

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!