Gear, gadgets en lifestyle

Keukenprinses #31 Minibroodjes met banaan en vijg

Gewoon muffins dus, maar eigenlijk was het de bedoeling dat dit recept zou eindigen in een brood. Zij het dat mijn oven het niet al te best doet en ik al blij mag zijn als er iets in een niet-vloeibare staat uit de oven komt… Maar in welke vorm je ze ook giet: ze zijn lekker!

[heading size=4 style=underline]Ingrediënten[/heading]Zin in een stevige hap? Deze minibroodjes zijn bijna een maaltijd op zich en door de hoge voedingswaarden ideaal voor na het sporten (of gewoon als tussendoortje).  Wat heb je nodig voor 8 flinke muffins?
– 75 gram amandelmeel
– 75 gram havermout
– 1 grote schep whey (vanille)
– 2 eieren
– 3 bananen
– 5 vijgen in stukjes toevoegen
– 1 eetlepel appelstroop
– 1 eetlepel cacao (raw food)
– 2 eetlepels gebroken lijnzaad
– 2 eetlepels chia zaad
– 2 eetlepels kokos
– 2 theelepels kaneel
– 2 theelepels speculaaskruiden
– 100 ml kokosroom
– klein beetje chilipeper (WAAAAAT??)
1899954_10203132234333877_883786167_n
Verder heb je nodig:
– siliconen muffinvormpjes of een broodblik
– keukenmachine/smoothiemaker of staafmixer (maar ik raad de eerste aan)
– 1 grote kom en 2 kleinere kommetjes

[heading size=4 style=underline]The secret[/heading]Verwarm de oven voor op 180-200 graden (afhankelijk van je oven).
Allereerst gaan we de ingrediënten sorteren. In het eerste kommetje doe je het amandelmeel, de whey, cacao, kokos, kaneel en speculaaskruiden. In de tweede kom de havermout, chiazaad en gebroken lijnzaad.  Snijd 1,5 banaan en de vijgen in stukjes en doe die in de grote kom.

In de maatbeker van de keukenmachine of smoothiemaker doe je eerst de kokosroom, de ingrediënten uit het eerste kommetje (amandelmeel, etc.) en de 2 eieren (zonder schil, duh). Mix dit eerst tot een glad papje. Voeg vervolgens de 1,5 nog niet gesneden banaan toe, de appelstroop en ’the secret ingredient’ de chilipeper en mix het weer tot het een gladde pap is. Vervolgens mix je steeds schepje voor schepje de inhoud uit het tweede kommetje erbij. Krijgt je smoothiemaker er moeite mee, voeg dan wat water toe, maar niet te veel. Uiteindelijk moet je een vrij stevig beslag over hebben. Dit beslag schep je vervolgens in de grote kom, bij de stukjes banaan en vijg. Lepel dit door elkaar en schep het beslag vervolgens in muffinvormpjes (bij voorkeur een siliconen, de papieren zijn te slap) of een broodblik. Plaats in het midden van de voorverwarmde oven en bak in 20-30 minuten gaar. Check of je baksels gaar zijn door er tussendoor met een sateprikker in te prikken. Blijft deze schoon? Dan zijn ze klaar! Eerst even af laten koelen en dan je tanden er in zetten…
Ze zijn ook erg lekker met de kokos ‘slagroom’ uit ‘De Snelle Vegetarier’ van Jacinta Bokma.
brood Collage

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!