donderdag 17 april, 2014

Keukenprinses #35 Beef teppanyaki met broccoli en rijst


De laatste tijd begin ik broccoli steeds meer te waarderen. Dat heeft vooral te maken met de manier waarop je het klaarmaakt. Meestal kook ik de broccoli kort en eet er aardappelen en een stukje vlees bij. Maar met broccoli kun je veel meer. We nemen de broccoli mee de grens over. Let’s go!

Ingrediënten

Vandaag een Aziatische versie van de broccoli. Geen idee hoe je het moet noemen, maar geef het beestje een naam en we noemen het beef teppanyaki (vanwege de saus) met broccoli en rijst. Voor 1 persoon heb je de volgende hoeveelheden nodig:
– 100-150 gram biefstuk
– 1 ui
– teentje knoflook
– stronk broccoli
– pandanrijst voor 1 persoon
– Japanse sojasaus of glutenvrij: Tamari sojasaus
– water
– voor de zoetekauw: eetlepel suiker
– scheut olie

10155456_10203592164831852_5589690793700382080_n

Wok it

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Zet een grote pan water op het vuur, waar je een vergiet in kunt hangen. Het vergiet moet boven het water blijven.
Snij de roosjes van de stronk broccoli af. Zodra het water in de pan kookt, doe je de roosjes broccoli in het vergiet. Sluit af met een deksel en laat ze in ongeveer 10 minuten gaar stomen. Dit kun je checken door met een vork in de steel te prikken.

Voor het sausje hak je het teentje knoflook in plakjes. Meng in een kopje het water en de sojasaus in een verhouding van 30/70. Voeg hier de suiker en knoflook aan toe en roer het door elkaar.

Snij dan de ui in ringen en de biefstuk in dunne plakken.
Verhit de olie in een wok of koekenpan. Laat dit goed heet worden en bak de uien aan. Leg vervolgens de plakjes biefstuk in de pan en laat deze snel om en om kleuren. Waarschijnlijk past niet alle biefstuk in één keer in de pan, dus bak de biefstuk in etappes.
Voeg vervolgens de sojasaus toe en laat deze wat indikken. Roer ondertussen de biefstukjes, uien en saus goed door elkaar.

Garneer de rijst op een bord door de rijst eerst in een kopje te doen en op de kop op het bord te zetten. Schep de beefreepjes met uien aan de ene kant van het torentje rijst en de broccoliroosjes aan de andere kant.

Eet smakelijk!
Broc 1 Collage.jpg

Reacties


There are no comments yet, add one below.

Leave a Comment


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.