Gear, gadgets en lifestyle

Keukenprinses #43 Mueslirepen

Niets zo lekker als snoepen. Maar das niet zo gezond door al die suikers die overal in zitten. Toch heb ik zo nu en dan ontiegelijke trek in zoetigheid. Maar snoepen kan ook een stukje gezonder dan M&M’s, of pepernoten en schuimpjes… Deze mueslirepen zijn hemels en nog makkelijk te maken ook! Zonder toegevoegde suikers!

[heading size=4 style=underline]Ingrediënten[/heading]Voor een zestal flinke repen heb je nodig:
– 75 gram muesli
– 20 gram gebroken lijnzaad
– 10 gram chia zaad
– handvol rozijntjes
– handvol cranberry’s
– 1 rijpe banaan
– 3 ontpitte dadels
– 2 eetlepels kokosrasp
– 1 eetlepel vanille extract
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel kaneel
– optioneel: kokosolie
Verder heb je nodig een oven, bakvorm of bakplaat en bakpapier
RunAndreaRun keukenprinses mueslireep 1
[heading size=4 style=underline]Nomad Jacket[/heading]Verwarm de oven voor op 175 graden.
Met alleen droge ingrediënten krijg je geen plakkerige smurrie om repen van de te maken. Als eerste gaan we dus aan de slag met het ‘bindmiddel’. Hiervoor heb je de rijpe banaan, de ontpitte dadels en het vanille extract nodig. Ik heb dit gemixt in mijn blender, totdat er een vloeibaar goedje ontstaat.
In een schaal gooi ik alle droge ingrediënten, daar schep ik vervolgens het vloeibare goedje overheen. Goed door elkaar mixen tot een plakkerig geheel ontstaat. Is het nog te smeuiig, dan kun je nog een handje muesli toevoegen.
Heb je een bakblik? Vet deze dan in met kokosvet en schep het goedje in het bakblik. Druk goed aan tot er een platte en vlakke plak ontstaat. Geen bakblik? Geen nood. Gebruik dan een bakplaat met daarop een vel bakpapier. Schep hier het goedje op en druk dit aan tot een plak van ongeveer 1 – 1,5 centimeter. De randen kun je met de lepel netjes glad strijken.
Zet de bakvorm of bakplaat voor 25 minuten in de oven op 175 graden. Vervolgens uit de oven halen en even af laten koelen. Niet al te lang, maar zo’n 5 minuutjes (anders wordt het te hard om te kunnen snijden). Snij de plak in zoveel stukken als je wilt. Ik maakte van deze hoeveelheid 6 flinke repen.

Wil je ze bewaren? Doe dit dan in een luchtdichte verpakking. Buiten de koelkast blijven ze ongeveer 3-4 dagen goed en in de koelkast een week. Maar ik denk niet dat ze dat halen…
RunAndreaRun keukenprinses mueslireep 3

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!