Gear, gadgets en lifestyle

Keukenprinses #52 Sinterklaas granola

Om je vingers bij af te likken! Zo lekker dit ontbijtje! Je moet alleen geen razende honger hebben, of het de dag ervoor al vast maken. Maar waarschijnlijk eindigt deze Sinterklaas granola dan als avondsnack…

[heading size=4 style=underline]Ingrediënten[/heading]Hoe verser, hoe lekkerder. Ik maak dus niet te veel granola in één keer. Voor ontbijtje of drie/vier gebruikte ik de volgende hoeveelheden.
Granola:
– 50 gram havervlokken
– 50 gram speltvlokken
– 2 eetlepels kokosrasp
– 1 eetlepel gebroken lijnzaad
– 1 eetlepel raw cacoa
– 1 theelepel speculaaskruiden
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel kaneel
– halve theelepel anijs
– 2 eetlepels kokosolie
– 50 milliliter maple syrup
12239716_10208189123072935_2742840609406431609_nVerder:
– Skyr of (magere) kwark
– banaan
– handje pepernoten
– snufje speculaaskruiden
12246696_10208189122112911_6174865243653484616_n
[heading size=4 style=underline]Bereidingswijze[/heading]
Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng alle droge ingrediënten in een grote kom en voeg er vervolgens de (gesmolten) kokosolie en maple syrup aan toe. Als je de kokos nog moet smelten kun je dat prima au bain marie doen (je kokosolie in een schaal boven een pan heet water laten smelten). Mix het goedje tot alles goed doordrenkt is. Giet het goedje op de bakplaat en spreid het uit in een laagje van ongeveer een centimeter dik en laat gedurende 35 minuten de oven het werk doen. Je kunt het goedje halverwege de baktijd nog even husselen, zodat het wat losser blijft, anders krijg je klonten granola (al is dat ook lekker). Ga vervolgens met je neus voor de oven staan en geniet van de heerlijke geuren die uit de oven komen.Ok, je baksel is klaar. Laat het op de bakplaat afkoelen. Je kunt het vervolgens bewaren in een afgesloten bakje (let er op dat het echt eerst goed is afgekoeld!), maar je kunt het ook direct of de volgende ochtend opeten.
GranolaJe granola kun je op alle mogelijke manieren opfleuren en er een mooi kunstwerkje van maken. Ik gebruikte een leeg fetapotje die ik eerst goed schoongemaakt en ontvet heb. Als laagjes koos ik voor Skyr (honing), een rijpe banaan en pepernoten.
12241612_10208189202594923_3273461146449962267_nDe banaan heb ik in de blender eerst tot pulp gehakt. Vlak voordat je je granola opdient kun je nog een paar pepernoten in je bananenpulp meeblenderen. Leg in je potje eerst een laagje kwark, bananenpulp, granola, kwark, bananenpulp, enzovoorts. Als topping leg je er een paar pepernoten bovenop. Een betere start van de dag kun je je toch niet wensen?
12239618_10208189201834904_8710656227607714345_n

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!