Keukenprinses #53 Hot kerriesoepje
Het is weer die tijd van het jaar. Soep. Ik ben er gek op! Nu het (eindelijk) wat kouder wordt is er bijna niets lekkerder dan thuiskomen na een training en opwarmen met een kom soep. En dat opwarmen zal met dit soepje wel lukken! Hij is best een beetje pittig…
[heading size=4 style=underline]Ingrediënten[/heading]Soep kun je in grote voorraden maken en smaakt eigenlijk na nog een keer opwarmen nog een beetje lekkerder. Maar nu heb ik niet veel ruimte in de koelkast en vriezer en eigenlijk is deze soep best snel gemaakt. Bij mij is dit pannetje in twee dagen leeg.
– kippenbouillonblokje
– scheut zonnebloemolie
– eetlepel kerriepoeder (Madras of Garam Masala)
– eetlepel koenjit
– ruimte eetlepel bloem
– teentje knoflook
– rood pepertje
– halve duim verse gember
– 1 sjalotje
– 250 gram kipfilet
– grote stengel prei
– pakje kokosmelk (bijv Go-Tan van 250 ml)
– paar takjes koriander
[heading size=4 style=underline]Lekker pruttelen[/heading]Zet een pannetje water op voor je bouillon (minimaal 1 liter heb je nodig). Als het kookt, blokje er in en even laten pruttelen tot het blokje is opgelost. Vuur kan dan uit.
Dan het fijne hak- en snijwerk: snipper het sjalotje en rasp het pepertje en gember. Heb je geen rasp, snij het dan zo fijn mogelijk. Snij de kip in reepjes en de prei in ringetjes.
Schenk de olie in een grote soeppan en doe hier de sjalot, peper en gember bij. Pers de knoflook met een persje boven de pan uit. Voeg de kerrie en koenjit er bij en roer dit door elkaar. Laat dit op een zacht vuurtje even fruiten.
Nu de bloem, gooi die er bij en roer dit direct door het prutje heen. Ook goed de randen van de pan meenemen. Je zult zien dat het nu gortdroog lijkt. Laat de bloem een minuutje meebakken. Voeg dan soeplepel voor soeplepel de bouillon toe en roer tussendoor goed, zodat het steeds een gladde mix wordt. Je kunt eventueel een garde gebruiken.
Breng de soep aan de kook en voeg vervolgende de kipreepjes en de prei toe. Laat de soep 10 minuten doorkoken en roer regelmatig door. Hak de koriander fijn. Schenk dan de kokosmelk erbij en voeg de koriander toe en laat het nog een minuutje koken, terwijl je nog even goed alles door roert.En dan is je soepje klaar! Opdienen in een soepkom en garneren met een blaadje koriander en voila!
Overigens ook erg lekker met naanbrood!
Eet smakelijk!