Gear, gadgets en lifestyle

Review: Fitbit Flex

Wat is het nut van een stappenteller? Dat heb ik me eigenlijk altijd afgevraagd, totdat ik er de afgelopen weken bijna nonstop één om mijn pols had. De fashionable Fitbit Flex-armband meet iedere stap die ik neem en kan zelfs mijn slaapritme registreren.Via ledverlichting geeft de Fitbit Flex aan hoeveel procent van mijn dagelijkse stappendoel ik al hebt bereikt. Dat geeft net de boost om toch maar even te wandelen in de pauze, of te voet boodschappen te gaan doen in plaats van met de auto. Want eerlijk gezegd schrik ik er best van hoe inactief ik ben op een kantoordag… Een wandelingetje naar het toilet of  de printer levert nauwelijks stappen op. Pas ’s avonds tijdens de training begint de flex te vibreren: doel gehaald voor vandaag.

[heading size=4 style=underline]Wat is de Fitbit Flex?[/heading]Een stappenteller is feitelijk niets meer dan een gadget die je om de pols draagt en registreert hoeveel stappen je zet en hoeveel kilometer je hierbij aflegt. Op deze manier word je gemotiveerd om toch maar de trap te nemen in plaats van de lift, of in ieder geval zo veel mogelijk afstanden te voet af te leggen. Naast een stappenmotivator is deze Fitbit Flex (adviesprijs € 99,95) voorzien van allerlei snufjes. Zo kan hij ook meten hoeveel trappen je neemt, hoeveel calorieën je verbrandt en houdt hij je slaappatroon bij. De organisatie hierachter, Fitbit, richt zich op het helpen van mensen bij het leiden van een actiever en gezonder leven. Door middel van het gebruik van innovatieve, inspirerende producten en online diensten maakt Fitbit het voor iedereen leuk. Tel daarbij op dat de Fitbit Flex in verschillende kleuren polsbandjes verkrijgbaar is (adviesprijs is € 24,95), dus altijd is te matchen met jouw stijl van die dag.
128.970[heading size=4 style=underline]Wat doet ie?[/heading]Via een usb’tje synchroniseert de Fitbit Flex op je online Fitbit profiel of de Fitbit-app op je smartphone. Zo check je altijd en overal je voortgang op je persoonlijke dashboard. Door je eigen doelen te bepalen helpt de Fitbit je om actiever, bewuster en fitter te worden.
10269381_10203977042093543_4024435120255775472_nJe dashboard biedt een totaaloverzicht van alle functies van de Fitbit. Je kunt bijhouden wat je voedsel- en waterinname op een dag is en eventueel activiteiten toevoegen als je je Fitbit niet om hebt gehad, of iets anders hebt gedaan dan wandelen. Voor je aantal stappen en afgelegde kilometers kun je badges verdienen, of je kunt online de strijd aan gaan met je vrienden. Of begeef je in de verschillende online communities en deel je ervaringen, of doe mee aan de online challenges. Mogelijkheden genoeg!
Voor wie de Fitbit voor gewichtsbeheersing in wil zetten is er zelfs een weegschaal te verkrijgen die gewicht, BMI en lichaamsvet berekent en middels wifi de gegevens synchroniseert met Fitbit.
Maar het meest interessant vind ik het slaappatroon. De Fitbit registreert nauwkeurig en gedetailleerd het moment vanaf dat je in slaap valt totdat je ’s ochtends wakker wordt. Je kunt de Fitbit zelfs instellen om je wakker  te maken met een trilalarm. De momenten van wakker zijn en onrustig slapen worden geregistreerd en geven je een bewustzijn van je nachtrust.
970702_601071979904030_141276796_nZijn de mogelijkheden nog niet genoeg? Schaf dan het Premium pakket aan waarbij je trainingsplannen kunt opstellen en gecoached wordt in voeding, slaap en beweging.

[heading size=4 style=underline]En…[/heading]
Nog meer voordelen op een rijtje:
– synchroniseert met pc’s. Mac en de nieuwere smartphones
– waterbestendig (je kunt er zelfs mee douchen)- de tracker is eenvoudig uit de band te halen en in een andere band te plaatsen, leuk om van kleur te switchen
– gaat volledig opgeladen 5 tot 7 dagen mee
– te combineren met apps, zoals MyFitnessPal en Endomundo

[heading size=4 style=underline]Voor wie geschikt?[/heading]De Fitbit motiveert je om dagelijks voldoende beweging te krijgen. Voor wie niet of matig sport is het nog best een uitdaging om dagelijks aan 10.000 stappen te komen (maar je doelen kun je wijzigen). Zelf heb ik er op rustdagen ook moeite mee en red ik dat aantal echt niet, terwijl bij een training ik zo aan de 10.000 stappen zit (staat ongeveer gelijk aan 8 kilometer) of tijdens een duurloop van 27 kilometer mijn 35.000 stappen badge haal. En onbewust hou ik me meer bezig met mijn slaapritme en de voeding die er in gaat ten opzichte van de activiteiten die ik vervolgens doe. Dus het nut van een stappenteller? Dat moge nu duidelijk zijn.
fitbit-force-2-20131010Foto’s: Fitbit

 

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!