vrijdag 02 december, 2016

Zet jezelf op de kaartJezelf op de kaart zetten? Dat ondervond ik deze week toen ik op een link klikte en vervolgens een vragenlijst voor mijn neus kreeg met vragen over mijn gedrag. Het resultaat? Een bevestiging van wat ik over mijzelf wist én letterlijk inzicht in mijn gedrag.

Jouw landkaart

Als je je ooit hebt afgevraagd waarom je met de één beter op kan schieten dan met een ander en waarom iedereen zo verschillend is, dan zul je hiermee deels antwoord op je vragen krijgen. Via MapsTell kun je jouw eigen landkaart van je gedrag maken. Je vult een vragenlijst in van 24 vragen en zo krijg je je eigen plek op de landkaart met een visueel inzicht in je aangeboren eigenschappen, wat jou motiveert en hoe jij het beste samenwerkt, je valkuilen, etc. Hierbij worden introverte en extraverte karaktereigenschappen tegenover elkaar gezet, afgezet tegen taak- of mensgerichtheid. Dit geeft vier hoofdgebieden van gedrag: daadkrachtig, invloedrijk, stabiel of consciëntieus. Bij mij kwam er totaal niet verrassend ‘daadkrachtig’ uit. Voor wie vaker tests doet of heeft gedaan en dit bekend voor komt: MapsTell is gebasseerd op de DISC methode.

Verdieping

Met een klein uitbreidingspakket kun je nog dieper in jouw landkaart kijken en wordt ingezoomd. Ieder van de vier gebieden is namelijk onder te verdelen in vier deelgebieden. En zo kom ik uit in het land waar ik avonturier ben door mijn extraverte en taakgerichte gedrag. Middels een video vlieg ik over mezelf heen, startend bij de hoofdstad Uitdaging en via Prestatiedrang, naar Assertief en Winnaar. Hoe meer ik zie en hoor, hoe groter de grijns op mijn gezicht. Mijn relatie ten opzichte van anderen, hoe anderen mij zien en mijn valkuilen. Het is zo herkenbaar. Ik vind het toch altijd weer verwonderlijk dat met het beantwoorden van een paar vragen je hele ziel zo ongeveer op de kaart wordt gezet! Het leidde onder veel van mijn facebookvriendjes in ieder geval tot een leuk tijdsverdrijf op een doordeweekse avond!

Kaartje aan de muur

De kaart letterlijk aan je muur hangen kan, want zowel de BasicMap als jouw PersonalMap zijn op grote formaten te bestellen. Geïnspireerd geraakt door deze gedragskaarten? Check dan ook eens Atlas van de Belevingswereld, een denkbeeldige kaart van het dagelijks bestaan waar je heerlijk in kunt dwalen en verdwalen. Iets waar ik me als avonturier helemaal in kan verliezen. En wat ik nu ga doen? Het avontuur maar weer eens opzoeken dit weekend. Ik stap vandaag op het vliegtuig naar Valencia!

Foto’s: MapsTell

Reacties


There are no comments yet, add one below.

Leave a Comment


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.