Nieuws

‘Indringer’ wint marathon van Buenos Aires

Ze verwachtten het niet… Een landgenoot die een Keniaan in de laatste 5 kilometer wist te kloppen. Dus hadden officials hem bijna van het parcours afgehaald omdat ze dachten dat hij een indringer was. Maar niets was minder waar. De 3000m steeple specialist Mariano Mastromarino won dit weekend de marathon van Buenos Aires.

[heading size=4 style=underline]’Indringer’ wint marathon van Buenos Aires[/heading]Argentijnse officials van de marathon van Buenos Aires waren zo verbaasd dat een landgenoot aan kop lag, dat ze hem aanzagen voor een indringer.

Mariano Mastromarino haalde in de 37ste kilometer de Keniaanse koploper Julius Karinga in. Officials dachten dat Mastromarino geen wedstrijdloper was en wilden hem uit de wedstrijd halen. “Ze zagen me aan voor een indringer”, aldus de Argentijnse loper. “Ga van het parcours, dit is een wedstrijd”, riepen ze naar me.

Net op tijd realiseerden de officials zich dat Mastromarino wel degelijk een van de elitelopers was, en lieten ze hem doorgaan. Hij won in 2.15.28 en was de eerste Argentijnse winnaar sinds 2004.

Bron: RTL Nieuws