dinsdag 06 januari, 2015

Koffie en topsport

koffie-topsport

Er is al veel over gezegd en geschreven en vandaag werd het weer eens bevestigd: koffie werkt stimulerend en heeft een positief effect op je sportprestaties. Serena opende met een espresso het seizoen.

Serena Williams begint seizoen met espresso

Serena Williams heeft tijdens haar partij tegen Flavia Pennetta voor de Hopman Cup wel een heel opmerkelijke bestelling gedaan bij de officials.

De Amerikaanse nummer één van de wereld wilde op de baan graag een kopje koffie drinken om van haar jetlag af te komen. De bestelling had duidelijk effect voor Williams bij haar eerste partij van het nieuwe seizoen. Ze had de eerste set met 6-0 verloren en won de volgende twee vervolgens met 6-3 en 6-0. “Ik had zo’n jetlag en iedereen heeft weleens koffie nodig. Wat voor koffie het ook was, het was erg goed”, vertelde Williams na afloop.

Espresso
De achttienvoudig Grand Slam-winnares vroeg om een shot espresso in haar kopje, al twijfelde ze even of dat niet tegen de regels is. “Ik vroeg erbij of het legaal is omdat ik het nooit eerder op de baan heb gedaan. Het was in ieder geval wonderkoffie.” De opmerkelijke actie van de 32-jarige Williams lijkt onderdeel van haar nieuwe filosofie om wat relaxter met haar sport om te gaan. “Mijn vader zegt: ‘Serena, je hebt alles gewonnen, geniet gewoon en ik beloof dat je beter speelt.’ Dus ik probeer wat meer te relaxen.”

Maar wat doet cafeïne nu eigenlijk in het lichaam en hoe kan het dat dit een positief effect heeft op (sport) prestaties? Ik legde deze vraag voor aan vriendlief, blogger op Thuisbarista.nl en helemaal thuis in de wereld van de koffie. Binnenkort een blog gewijd aan dit geliefde donkere drankje.

Bron: NU.nl

Reacties


Related Posts


Cafeïne, beter of slechter presteren?
Cafeïne, beter of slechter presteren?
Gear, gadgets en lifestyle

One Comment


Trackbacks and Pingbacks

Leave a Comment


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.