Persoonlijk

Time flies #mei

BAM! Volle bak zomer kregen we de laatste week over ons heen! Aan de ene kant genieten, maar ook wel erg warm om te sporten. Het was dus soms even een beetje schipperen, maar vooral genieten van een beetje vakantie.

[heading size=4 style=underline]Stuff to read[/heading]Mei zat vol verrassingen. Niet alleen qua weer, want deze maand eindigt ronduit zomers en is hopelijk een voorbode voor een fantastische zomer. met veel ijsjes. Maar ook op persoonlijk vlak en sportief gebied kon deze maand niet stuk.
Screenshot_2017-05-25-13-41-21Dus ik ben vrolijk. Heerlijk! Ik kan terugkijken op een mooie maand, kijk jij met me mee? Dit waren de best gelezen artikelen deze maand:

1. Vrouwen gezocht voor de ladiesrun
2. Au schuurplekken #Weekly Queeste 34
3. GAS en REM in de sport #leesvoer
4. Weak Strongmanrun
5. Onverwachte vuurdoop

[heading size=4 style=underline]Lekker hollen[/heading]Ook deze maand was ik lekker op weg op de loopschoenen. Ik haalde nét niet het aantal kilometers van vorige maand (135 tegen 131 kilometer), maar legde deze maand wel drie keer een minimale afstand van een halve marathon af. De opbouw gaat goed! Ik heb er wel bewust voor gekozen om bepaalde ideeën toch nog maar niet tot uitvoer te brengen. Ik wil me eerst zekerder en sneller voelen op de afstanden, voordat ik ‘iets’ ga ondernemen. Dat ‘iets’ hou ik nog even voor me, maar ik droom er wel van. En als je ergens van droomt, dan is dat een voorbode voor mooie dingen!
Deze maand startte mooi met de Bevrijdingsloop van Wageningen naar Doorn. Ieder jaar op Bevrijdingsdag brengen we met een grote groep lopers het Bevrijdingsvuur naar huis. Altijd heel bijzonder, want het zet je echt aan het denken. Maar het is ook heel gemoedelijk om met 30 medelopers in alle vroegte te lopen, met de roffelende voeten en gebabbel om je heen. Voor het eerst sinds tijden liep ik weer een afstand van 27 kilometer en dat ging buitengewoon soepel.
BevrijdingsvuurNa de Spartacusrun met Shiva leek ik mijn OCR-mojo weer gevonden te hebben. Daarom schreef ik me direct in voor de Strongmanrun in Rotterdam de week erna. Mijn eerste wedstrijd van het seizoen, waarbij ik hopelijk mijn WK-kwalificatie kon behalen. Jammer genoeg liep ik die dag als een dweil! Al kon dat ook komen door de Bevrijdingsloop, die ik twee dagen er voor liep en wellicht nog in de benen zat. Daarnaast heb ik een dwarse schouder en werd mijn tactiek tijdens de wedstrijd hard door de war gegooid. Waar ik dacht penalties te kunnen nemen om de schouder te ontzien, bleken die obstakels verplicht te zijn. Met wat pijn en moeite lukte het allemaal en een paar seconden binnen de time cap kwam ik over de finish. En… GEKWALIFICEERD! Nu eerst goed herstellen voor ik verdere gekke dingen ga doen!
Strongmanrun ocrDat goede voornemen duurde welgeteld twee weken. Ik werd namelijk door Strongmanrun NL uitgenodigd om mee te gaan naar de moeder aller obstacleruns: de Strongmanrun in Duitsland, Nurbürgring! Met een groep verrückter Holländer zetten we met een VIP-bus koers naar Duitsland. Wat een sfeer! Zo’n 13.000 deelnemers die met een massastart het parcours op gaan! De obstakels waren technisch niet moeilijk, de omgeving was fantastisch en zo waar liep ik vandaag écht lekker! Progress!!
Strongmanrun-Nurburgring-ocrDat waren de evenementen die ik deze maand liep. Maar ik was zelf ook lekker onderweg. Zo ebdacht ik me dat ik weer eens ouderwets wilde gaan dwalen. Grofweg had ik een route uitgestippeld, maar toen bleken een paar paden niet meer te bestaan/verboden terrein. Mijn plan om 25 kilometer te lopen liep ik de soep: het werden er 30. Vorige week nog zo’n goed idee. Terwijl het 30 graden is van een afspraak in Utrecht terug lopen naar huis. Heerlijk gelopen, maar thuis gekomen meteen onder een frisse douche gesprongen.
18342720_1406288359432526_7043371752104471858_n
[heading size=4 style=underline]Andere dingen[/heading]De dag na die ongeplande 30 kilometer stond Meet Me At The Bar gepland. Een superleuk Crossfit-event bij de Crossfit Amersfoort. Fantastische planning hou ik er toch op na. Met stijve spieren van het lopen nóg stijvere spieren creëren met Crossfit! Ik kon na deze dag geen deadlift meer zien! Maar voor herstel kon ik een fijne pot whey mee naar huis nemen, die ik won bij de loterij!
Meet Me At The Bar CrossfitMaar eigenlijk het meest absurde deze maand was mijn onverwachtse deelname aan mijn allereerste weightlifting wedstrijdje tijdens Lift More! Team Crossfit Amersfoort bleek niet compleet en 10 minuten voor aanvangstijd besloot ik in te vallen…AAAAAHH!! De zenuwen gierden me meteen door de keel. Maar wat een waanzinnig leuke ervaring was dit! Met veel, heel veel, verbeterpunten, maar een mooi begin!
Crossfit Lift More weightlifitngDeze maand stonden er ook weer tests en reviews op het programma. Zo hadden vriendlief en ik de kledinglijn van Addias nog in de bloesem kunnen maken, testte ik de ASICS Noosa FF en las ik het boek GAS en REM in de sport, waarin het mentale aspect in de sport van A tot Z uit de doeken wordt gedaan. Rete-interessant! Ik maakte kennis met LIK, een liquid food voor langdurige energie, die me door een paar mooie lange trainingen heen sleepte.
Andrea-Adidas-Sakura-1
Mei is voorbij, maar ik weet nu al dat juni heel gaaf gaat worden? Waarom? Wacht maar tot morgen…

Wat waren jouw hoogte- of misschien wel dieptepunten deze maand?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!