donderdag 20 april, 2017

On our way to Antwerp!


Zondag loop ik samen met een hele groep meiden de Antwerp 10 miles op uitnodiging van Anita. In voorbereiding op die afstand volgden we afgelopen zaterdag een clinic van niemand minder dan… Robert Lathouwers!

Zin in!

Als ik de naam ‘Robert Lathouwers’ hoor krijg ik al een smile op mijn gezicht. Ik ben fan van hem! Niet omdat ie een Olympisch sporter is (ja ok, dat ook), maar hij is bovenal een superfijn mens die ook nog eens hele leuke, leerzame, pittige en onwijs gezellige clinics geeft! Tel daar bij op dat er geen training van hem voorbij gaat zonder dat ik met de slappe lach op de vloer eindig. Bij wijze van spreken dan.
Anita Active Deltapad clinic Robert Lathouwers

Vertrouwd stekkie

Zaterdagochtend kwam ik op een vertrouwd stekkie: de atletiekbaan in Amersfoort, waar ik een aantal jaar geleden bij AV Altis liep. Alle meiden druppelden binnen en het was weer één groot weerzien met de meeste of leuke kennismaking met andere. Toen ook Robert, Fre (de trainer van de Belgische Anita-delegatie, die even kwam kijken) en de fotograaf aanwezig waren, konden we van start. Maar niet voordat we allemaal hartelijk welkom werden geheten door Marjon.
Anita Active Deltapad clinic Robert Lathouwers

Warming up

Hoppa de baan op! Wat heerlijk om eindelijk weer eens op tartan te lopen! Dat was echt heel lang geleden. De warming up bestond uit een paar rondjes op de baan, waarbij we in een lang lint liepen en de achterste naar voren sprintte, gevolgd door zigzaggend tussen iedereen door naar voren slingeren.
Anita Active Deltapad clinic Robert LathouwersRobert had ondertussen een berg aan materialen aan laten slepen en de warming up zette zich op matjes op de grond voort. Echt wel heerlijke oefeningen zaten daarbij, die ik eigenlijk veel te weinig doe. Nadat we hadden geprobeerd de hoogspringkussendekselding van zijn plaats te duwen met een kuitenoefening, gingen we van start met de loopscholing. Robert had al aangegeven dat de oefeningen in zijn training vaak langer duren dan het hoofdprogramma. En met zo’n groep gierende meiden geloofde ik dat onmiddelijk, want het kostte wat moeite om de aandacht van ons allemaal op hetzelfde moment te krijgen.
17991571_1366449413398479_7306954397037508688_oDe loopscholing was pittig. Dat voelde ik in mijn enkels, waarvan dit keer de linker besloot een beetje lastig te doen. Oefeningen over de hordes, tripplings en knieheffend door de speedladders en uiteraard kwamen de rubbertjes van Robert weer te voorschijn! Terwijl de ene loper het elastiek om de heupen heeft, houdt een tweede loper de eerste tegen. De voorste moet vervolgens knieheffend naar voren zien te komen met de weerstand van het elastiek.
Anita Active Deltapad clinic Robert Lathouwers

Crossen door de bossen

We waren al ruim een uur bezig voordat we aan het hoofdprogramma begonnen. Poe en dat beloofde nogal wat! Robert halveerde zelfs het plan dat hij in eerste instantie had en we gingen nu voor de 2 x 3 minuut, 2 x 2 minuut, 2 x 1 minuut en 2 x 30 seconden. Omdat ik de weg rondom de atletiekbaan ken, liepen we een ronde door het Schothorsterpark.
Anita Active Deltapad clinic Robert LathouwersNog best een uitdaging met alle zigzagpaadjes en hoekjes. Kon iedereen volgen? Op sommige punten wachtte ik de voorste lopers op, zodat iedereen in een lint door het park heen rende zonder de weg kwijt te raken. Jeetje dit was best een heftig programma! Zeker als je al lange tijd geen intervaltraining gedaan hebt! Maar ik kon een steady tempo vasthouden. Het lukte ons precies om het programma op de baan af te ronden met een laatste 30 seconden op het tartan. Echt een versnelling zat er bij mij niet meer in!

17973651_1366502336726520_1059900233780503685_o

Photobomb!

Bekaf waren we, dus belandden we allemaal op het tartan, om vervolgens nog even goed verrast te worden door Marjon en Robert met…. een onwijs gaaf KNALROZE horloge van Superdry.
Anita Active Deltapad clinic Robert LathouwersMét stappenmeter! Dat leverde bijzonder(e en) leuke beelden op! Om vervolgens nog even flink los te gaan met onze telefoons, de wildse poses, photobombs en Robertliften. Het was nog lang onrustig op de atletiekbaan in Amersfoort… Het resultaat van een twee uur durende clinic? Een fotoalbum van ruim 300 foto’s!Anita Active Deltapad clinic Robert Lathouwers

Foto’s: Arthur van Driest

Reacties


One Comment


Trackbacks and Pingbacks

Leave a Comment


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.