zondag 03 februari, 2019

Sports diary #4 2019


Wat een heerlijke week! Er werden mooie kilometers gelopen in echt winterweer met prachtige luchten en sneeuw. Van mij mag het nog wel even winter blijven, ik loop zoveel makkelijker.

Zondag
Ik lijk de zware zaterdagtrainingen steeds beter te verteren. Zondags heb ik lang niet altijd spierpijn meer en het was vandaag zulk lekker weer dat ik wel naar buiten MOEST! De hardloopschoenen gingen aan en met het plan en lekker heel erg rustig duurloopje te doen ging ik op weg naar het Henschotermeer. Het liep al tegen zonsondergang en de lucht was werkelijk waar zó mooi! Genieten tot de max! Gelukkig had ik mijn hesje en lampjes al in de tas gedaan, want het werd al wat donker toen ik thuis kwam.

Maandag
Een rustdag kan geen kwaad. Dan is het ook niet erg om een dagje op kantoor te zitten. Of in de auto… Wat een drama is het op de weg op maandags en dinsdag tegenwoordig.

Dinsdag
Code regenboog, want er wordt sneeuw verwacht. En die viel ook gedurende de dag. Sneeuw! Verse sneeuw! Ook al ben ik geen fan van wintersport, als er verse sneeuw ligt moet er hardgelopen worden. Dus dat deed ik dan ook. Rugzak op en gaan. Ik wilde weer naar het Henschotermeer en omdat er ijs op het water lag, was het nu één grote witte vlakte. Vervolgens door het bos in om een beetje door de schemer overvallen te worden. Of was dat zo gepland? In ieder geval het perfecte tijdstip om reetjes te spotten en ik had geluk.

Woensdag
Vinger in de kreukels of niet, vandaag moest en zou ik gaan boulderen. Samen met een paar OCR-maatjes had ik afgesproken bij Kei in Amersfoort. En klauteren met een vinger in de pleisters is toch minder makkelijk dan gedacht. Het stelde niet veel voor vandaag, maar des te meer werd er gekletst.

Donderdag
Shit vorstverlet! De bouw van mijn Zweinstein Lego kasteel is stil gelegd. Ik mis een essentieel onderdeel en kan dus niet verder. Shit!

Vrijdag
Het lijkt er op dat de vrijdagse trainingen steeds zwaarder gaan worden! De deadlifts gaan pittig omhoog en vandaag in combi met sandbagsquats, gevolgd door splitsquats, presses en pull ups, en dips en ab wheels. Als je er dan aan het begin van de training al zo bij ligt kun je begrijpen dat ik dus bekaf was na de training. O ja, en uiteraard werd er eerst nog een rondje hardgelopen.

Zaterdag
Na vandaag kan ik niet meer lopen ben ik bang. Een training van 100 sandbagsquats, 75 push ups en 300 kettlebell swings. De zandzak leek zwaarder dan gisteren, de push ups gingen prima, maar de swings… mijn rug was hélemaal klaar met me! De rest van de dag deed ik niet veel meer. Heerlijk relaxen!

De week werd mooi afgesloten. Niet alleen met deze fijne training, maar ik mag me weer een jaar Spartan Race Brand Ambassador noemen! Trots en blij!

Totaal loop kilometers deze week: 32 km
Jaartotaal loopkilometers 2019: 73 km

Reacties


Related Posts


Sports diary #27 2019
Sports diary #27 2019
Training
Sports diary #26 2019
Sports diary #26 2019
Training
Sports diary #25 2019
Sports diary #25 2019
Training

There are no comments yet, add one below.

Leave a Comment


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.