Evenementen

14 kilometer voor Cruyff

Op 25 april zou Johan Cruyff 70 jaar zijn geworden. Helaas overleed hij afgelopen jaar. Een icoon met zijn legendarische nummer 14. Maar zet dinsdag 25 april 2017 in de agenda voor een prachtevent!

[heading size=4 style=underline]14 km voor Cruyff[/heading]Ajax an de Cruyff Foundation hebben de handen ineen geslagen en organiseren op de geboortedag van Johan Cruyff een hardloopevenement, waarbij de lopers een route van 14 kilometer afleggen. Geen wedstrijd, maar een eerbetoon aan de overleden voetballer. Met de start in de Asmterdam Arena en finish in het Olympisch Stadion, zal de route langs diverse plekken gaan die voor Johan Cruyff van betekenis waren, zoals zijn geboortehuis en school. Maar ook langs verschillende Cruyff Courts en het Johan Cruyff Insituut.

[heading size=4 style=underline]Cruyff Foundation[/heading]Met het evenement en bijbehorende acties wordt geld ingezameld voor de projecten van de Cruyff Foundation. Kinderen kunnen meedoen aan de 5 kilometer, die start en finisht in de Arena. Doel is om van deze run een jaarlijks terugkerend evenement te maken.

Foto: ANP

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!