Evenementen

15 jaar Loopgroep Aart Stigter

Maandag 6 mei was een bijzondere dag voor de loopgroep waar ik bij ben aangesloten. Loopgroep Aart Stigter bestaat namelijk 15 jaar! Dat ging niet onopgemerkt voorbij. Op de atletiekbaan van het Koprs Marininers in Doorn stond een heel gezellige training op het programma waar ’15’ centraal stond.

[heading size=4 style=underline]Speech, speech![/heading]Om 19.00 uur verzamelde zich een groot aantal lopers bij de atletiekbaan, waar we onder leiding van Aart Stigter en Ellen Abbringh een feestje gingen vieren. Dat begon uiteraard met een terugblik door Aart en Ellen. Al 15 jaar zijn Aart en Ellen de hardloopgoeroe’s in de omgeving. Ooit, 15 jaar geleden dus, begonnen met een groepje van 6 lopers in Amerongen, is de vereniging nu uitgegroeid tot een enthousiaste groep van 500 lopers! En in ons midden was 1 lid aanwezig, dat er vanaf het begin af aan bij was, Conny. Door het groeiende succes van de loopgroep, groeide ook het aantal trainingslocaties. Naast Amerongen, waar een sportcentrum werd overgenomen, kwamen ook groepen in Doorn, Wijk bij Duurstede en Woudenberg. Niet alleen voor looptrainingen kun je bij LGAS terecht. Na Amersfoort en Utrecht is er vorig jaar ook een Runnersworld Aart Stigter bij het Amsterdamse Bos geopend. Persoonlijke trainingsschema’s worden op maat gemaakt, er worden evenementen georganiseerd en jaarlijks gaat een groep lopers op trainingsstage naar Lanzarote. Alle trainers werden natuurlijk ook even in het zonnetje gezet. Zonder hen natuurlijk geen trainingen!
Collage LGAS 1[heading size=4 style=underline]Training ’15’[/heading]Vanavond zou het getal ’15’ ons op meerdere fronten achtervolgen. Er zou een 1500m gelopen worden, maar niet voordat we een warming up afwerkten, een geschatte eindtijd doorgaven aan trainer Roberto en een partner moesten zoeken. Samen met Andre vormde ik een (luidruchtig) duo. Het nadeel van mensen lang niet zien, is dat je op zo’n dag als vandaag voornamelijk aan het bijkletsen bent (en hier en daar wat oefeningen of uitleg mist… sorry!). Een voordeel van zo’n dag als vandaag is dat het daardoor wel heel (heel) erg gezellig is!
Na de warming up startten we met het programma: 15 keer een halve minuut tempo. De hoge beenfrequentie van de korte stukken op tempo lopen, komt tijdens de 1500m goed van pas. En zo gingen we van start. Al snel was de hele baan bedekt met lopers. Alle niveau’s liepen mee en iedereen kon op zijn of haar eigen tempo trainen. En 15 keer een halve minuut is toch behoorlijk inspannend als je nog de spierpijn van de dag er voor in de benen hebt…

[heading size=4 style=underline]Partner up[/heading]Na de tempo’s moesten we de horloges af doen. Nu zou het aankomen op je partnership. De 1 zou van start gaan met de 1500m, terwijl de ander op gevoel aanwijzingen kon geven over het tempo. De enige met de tijd waren Aart en Roberto en zo kon ik stiekem afluisteren wat de tijden van de binnenkomers was, terwijl Andre nog op de baan liep. Hij had 7.30 minuten opgegeven en als hij nou naar me had geluisterd (gheghe) was dat ook gelukt. Hij zat er 7 seconden boven!! Een stukje beter dan wat ik deed. Ik had een relaxte 7 minuten opgegeven, maar liep vooral de eerste 2 rondes ietsje te relaxt en zat 18 seconden boven de streeftijd… oeps… Of was dat omdat Andre en ik bij het passeren hele gesprekken aan het voeren waren?
In afwachting van de uitslag maakten we nog een groepsfoto. We waren echt met een grote groep! Uiteindelijk waren er 7 lopers die maar 2 seconden naast hun opgegeven tijd zaten en zij mochten een cadeautje uitzoeken. Iedereen kreeg een Hardlopenisleuk t-shirt, wat te drinken en te snacken. Aart en Ellen werden vervolgens overladen met mooie bloemstukken en veel kussen.
DSC00196

Nogmaals wil ik Aart en Ellen feliciteren met dit mooie jubileum en bedanken voor hun tomeloze enthousiaste inzet! Dat we nog maar vele jaren mogen genieten van de trainingen, de gezelligheid van LGAS en elkaar! BEDANKT!
Een heleboel meer foto’s staan op mijn facebookpagina!
DSC00178

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!