Evenementen

Asics, FuzeX en freerunnen

Het is nog een beetje aan de vroege kant, maar ik loop toch maar vast naar binnen. Intersport Utrecht is vanavond namelijk de host van de release van de Asics FuzeX en een nieuwe Asics campagne.

[heading size=4 style=underline]FuzeX release[/heading]Het is maandagavond en ik ben samen met een select groepje bloggers uitgenodigd om aanwezig te zijn bij dit releasefeestje. Enorm veel zin in, want we werden via de uitnodiging al warm gemaakt voor ‘iets’ meer dan alleen hardlopen. Ik kreeg van Nienke een tas vol met de nieuwe collectie en de FuzeX schoenen. Handig al de paskamers in de winkel, want ik kon me dus snel omkleden. Een fijne tight, met dito print sportbra, lekker knallend shirtje en een jasje met onwijs vrolijke print. En om het af te maken een stoere hoody. Eenmaal omgekleed waren al meer bloggers gearriveerd en was het al snel een gezellig weerzien met onder andere mede ‘covermodellen’ Mari, Gaby, Jessica en Stacey.
Asics Freerunning Zout Fotografie Web (61 van 74)

[heading size=4 style=underline]Want it more[/heading]Na een ontvangst met lekkere yoghurts van de Yoghurtbarn om de hoek konden we plaatsnemen op de zitballen voor de campagne release van Asics: Want It More. Een onwijs inspirerend filmpje schudde me meteen wakker.

De campagne wil sporters motiveren om hun prestaties tot een hoogtepunt te brengen. Want het maakt niet uit welke sport je beoefent, of hoe oud je bent, Asics wil jou inspireren om je doel te bereiken, maar ook om het te overtreffen. Middels de online community #wantitimore en trainingsprogramma’s met onder andere challenges wil Asics sporters over de hele wereld inspireren en motiveren om hun doelen te behalen en hun limieten op te zoeken. Daar konden we mooi direct mee beginnen!

[heading size=4 style=underline]Freerunning[/heading]Want vervolgens werden we meegenomen in een presentatie waar het vanavond allemaal om zou draaien: de FuzeX. Een schoen die misschien een beetje buiten de mainstream schoenen van Asics valt. Asics richt zich met de FuzeX namelijk op de jongere doelgroep met een schoen die zowel als trainings- als casualschoen prima uit de verf komt. De FuzeX brengt hardlopen terug naar de essentie: vrijheid, snelheid, spanning en fun. Het filmpje verraadde al lichtelijk wat ons die avond te wachten stond… freerunnen! Nadat we enige uitleg hadden gekregen van experts van de freerunacademy gingen we dan naar buiten.

[heading size=4 style=underline]Klimgeit[/heading]We renden door het stadscentrum naar het Moreelsepark, waar een matras uit de auto werd getoverd. This is getting serious… Gelukkig werd alles stap voor stap uitgelegd en werd al snel duidelijk dat niets moet en alles mag én dat we echt de basis zouden doen. Dus gevaarlijk werd het niet. Het Moreelsepark kent veel stenen muurtjes van verschillende hoogtes, met allerlei hoekjes. Ideaal dus om de eerste basismove te leren, de lazy vault. Simpel over een muurtje springen, denk je. Zo ongeveer, maar er moet nog ergens een tweede hand achter de rug op het muurtje.
Asics Freerunning Zout Fotografie Web (20 van 74)Al snel had ik een eigen manier van over het muurtje heen komen, die in de verste verte niet leek op de lazy vault. Maar he, ik ben er overheen. De lazy vault werd met nog een paar moves gecombineerd tot een mini parcoursje. Vervolgens door naar een boom voor de wall spin. Ik heb het sinds mijn vallen en in het donker niet zo op draaien in de lucht. Ook al ligt er een matras en werden we vakkundig door de coaches begeleid. Ik was meer in mijn element bij de muren. Asics Freerunning Zout Fotografie Web (60 van 74)Via blokken van diverse hoogte omhoog en afspringen op het matras. Hier had ik nog uren door kunnen gaan. Al was het maar omdat ik samen met Mari gezellig op de rand zat te ouwehoeren. Voor het laatste onderdeel verplaatsten we ons naar een speeltuintje voor een wall flip. Ook deze liet ik maar even aan me voorbij gaan. Asics Freerunning Zout Fotografie Web (63 van 74)Ik werd getriggerd door de palen die er stonden en kon het niet laten om er weer in te klauteren. Naar mijn zin al veel te snel was de clinic voorbij en renden we weer terug naar Intersport. Daar konden we nog even bijtanken, voordat iedereen naar huis vertrok.
Asics Freerunning Zout Fotografie Web (74 van 74)

[heading size=4 style=underline]Big thanks![/heading]De FuzeX ga ik de komende tijd lekker testen. En hopelijk gaat de temperatuur snel omhoog zodat we volop van de kleding kunnen gaan genieten! Dank je wel Asics, Keeptracknl, Freerunacademy en Intersport voor deze topavond!

Foto’s door Zout Fotografie.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!