Evenementen

Bevrijdingsdag

Vandaag vieren we dat we vrij zijn. Vrij in onze keuzes, geloof, doen en laten. Bevrijdingsdag is 1 van de mooiste Nederlandse feestdagen al mogen we nooit vergeten wat daar aan vooraf ging…

[heading size=4 style=underline]Bevrijdingsvuur[/heading]In die 68 jaar dat we nu onze vrijheid mogen vieren is het Bevrijdingsvuur niet meer weg te denken, welke staat voor vrijheid en vrede. Het vuur werd van de stranden van Bayeux van de stranden van Normandie naar Nederland gebracht en vanuit Eindhoven is deze door een atletiekvereniging naar Wageningen gelopen. Ieder jaar nog brengen loopgroepen vanuit het hele land het Bevrijdingsvuur naar de eigen gemeente. Ik heb daar 2 keer aan mee mogen doen en wat is dat een fantastische ervaring. Voor dag en dauw uit de veren om met een groep van tientallen lopers het vuur van Wageningen naar Doorn te brengen met LGAS.

Dit jaar lopen weer zo’n 2000 lopers uit 70 gemeenten de Bevrijdingsvuurestafette. Ook LGAS loopt vanuit Wageningen via Doorn  naar Utrecht. Dit jaar loop ik niet mee, maar in gedachte ben ik er bij. Mijn vrijheid vier ik vanmiddag met een mooie duurloop door mijn achtertuin. Alle lopers die het Bevrijdingsvuur naar hun gemeente lopen wens ik veel succes. Geniet van dit bijzondere moment.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!