Evenementen

Bring it on!

Ik ben er klaar voor! Laat het weekend maar komen! En wat voor weekend. Het wordt stralend lenteweer met bijna zomerse temperaturen, but there is more to come… Dit weekend is namelijk ook Mud Master weekend!

[heading size=4 style=underline]Good memories[/heading]Mud Masters vind ik één van de meest gave evenementen van het jaar. De eerste editie was in oktober 2012 en sindsdien staat Mud Masters twee keer per jaar op de agenda. Dit weekend wordt dus de 4e editie. Na een uitstapje naar Biddinghuizen in september 2013 is Mud Masters nu weer neergestreken op het voormalige Floriade terrein. Precies een jaar geleden regende het pijpenstelen en was het stervenskoud. Alle waterdoorgangen, op één na, waren toen vanwege veiligheidsoverwegingen uit het parcours gehaald.
1234052_584930051563798_834073178_n

[heading size=4 style=underline]Here we go again![/heading] Hoe anders zijn de omstandigheden dit weekend! Het lijkt wel zomer te worden. Ondanks dat ziet het parcours er veelbelovend en zwaar uit. Dit jaar wordt er voor het eerst een 18 kilometer parcours gelopen door de eerste startgroepen van de dag bestaande uit een grote ronde. Dus geen lusjes die meerdere keren gelopen moeten worden. De golden oldies van hindernissen zullen me op staan te wachten, maar daarnaast weet de organisatie ook weer verrassende nieuwe onderdelen toe te voegen. Wat me te wachten staat? Een route van 18 kilometer vol modder, load carry (blij dat ik heb getraind met het CrossXvest weightvest!), klimmen, klauteren en uiteraard glijden.
FB_Parcours1

[heading size=4 style=underline]Focus[/heading]Zaterdagochtend start ik om 10.30 uur in de Alfa startgroep, de wedstrijdgroep. Nadat ik vorig jaar 2e werd, ben ik dit jaar gebrand op een overwinning (al moet je altijd maar afwachten wie er mee doen). Wat voor mij eigenlijk belangrijker is, is iets anders… Mud Masters is officieel een kwalificatiewedstrijd voor het WK obstacle course running in oktober dit jaar… Ik moet en zal me kwalificeren om zo aan het einde van het jaar af te reizen naar de USA om deel te kunnen nemen aan dit allereerste wereldkampioenschap OCR! Als dat lukt… kan ik vast een eerste doel van mijn bucketlist van dit jaar afstrepen…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!