Evenementen

Campagne ’30 dagen zonder alcohol’

Ik lust best wel een drankje. In het weekend drink ik gerust een paar lekkere Belgische biertjes. Daar ben ik de afgelopen weken al flink in aan het minderen. En nu met deze actie voor de boeg ga ik alcohol de komende maand laten staan!

Van 1 t/m 30 maart organiseert GGD Gooi en Vechtstreek in samenwerking met de gemeenten weer de actie ’30 dagen zonder alcohol, uitdaging of een makkie’. De actie is een onderdeel van het programma ‘Samen aan de slag tegen riskant alcoholgebruik jeugd’. Bij de actie worden volwassenen in het algemeen, en ouders, coaches en leraren in het bijzonder aangesproken, gezien hun voorbeeldfunctie voor de jeugd. Alle volwassenen uit de Gooi en Vechtstreek kunnen aan de actie meedoen en zich alleen of bij voorkeur met een groep collega’s, vrienden of familie aanmelden op www.30dagenzonderalcohol.nu. Is het een uitdaging of een makkie? Ook al kom ik niet uit het Gooi, ik zal het gaan ondervinden. Het drinken van alcohol is vaak een gewoonte. Kan ik best wel zonder?
image_preview

[heading size=4 style=underline]Doe mee![/heading]

1. Spreek bij voorkeur samen met je werk, sportcub, vrienden of buren af om dertig dagen geen alcohol te drinken. Zo kun je elkaar stimuleren om het vol te houden. Je kunt ook meedoen met je gezin, met pubers vanaf 16 jaar. Een groep van twee personen is al voldoende, maar alleen of met het hele sportelftal kan natuurlijk ook. 2.

2. Meld jezelf of de groep aan via het aanmeldformulier. De GGD zorgt er voor dat je regelmatig een aanmoediging ontvangt.

3. Bedenk welke ‘beloning’ er na deze dertig dagen wacht: iets gezelligs doen met het uitgespaarde geld, een goed doel…

4. Deel je ervaringen met elkaar op de Facebookpagina ’30dagenzonderalcohol’. Je maakt dan kans op één van de stimuleringsprijzen die worden verdeeld onder degenen die ’30dagenzonderalcohol’ liken.

5. Praat mee over dit onderwerp via Twitter.

6. Sluit de dertig dagen feestelijk af op zaterdag 30 maart. Als je je in hebt geschreven ontvang je daarvoor suggesties van de GGD.

Ik heb me ingeschreven! Doe jij ook mee?

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!