Evenementen,  Gear, gadgets en lifestyle

Dagje Expo DVV Antwerp marathon

Antwerpen stond dit weekend op zijn kop! Terwijl in Nederland Koningsdag uitgebreid gevierd werd en zondags iedereen lag uit te brakken, nam de spanning in Antwerpen toe met als hoogtepunt zondag de DVV Antwerp 10 miles en marathon met in totaal ruim 41.000 deelnemers! Ik ontvluchtte de drukte van Koningsdag en hielp zaterdag bij Herzog Medical mee op de Expo.

[heading size=4 style=underline]DVV Antwerp 10 miles[/heading]Dat verliep nog even anders dan gepland. Schijnbaar waren wij niet de enigen die Nederland ontvluchtten. Vanaf Breda stond er een file richting Antwerpen, waardoor we genoodzaakt waren een route du toeristique te rijden en veel later dan afgesproken ein-de-lijk op de Expo aan te komen. Op de linkeroever van Antwerpen was het een drukte van belang. Overal waren mensen bezig om het parcours op te bouwen. Daarnaast was een compleet tentendorp uit de grond gestampt waar bedrijven zich met hun lopers konden verzamelen. Het hele weekend was er ook een Expo, waar alles op hardloopgebied werd gepresenteerd aan de lopers en supporters. Omdat lopers vanaf vrijdag al hun startnummer af konden halen, was het op de beurs ook meteen lekker druk.

[heading size=4 style=underline]Compressie[/heading]Zaterdags hielp ik dus een dagje mee op de stand van Herzog Medical. De compressiekousen draag ik zelf al jaren, zowel bij trainingen als wedstrijden en ik zweer er bij. Door de aflopende compressie van enkel naar knie worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Daarnaast verminderen de kousen en tubes de schokbelasting, waardoor er minder kans bestaat op spierscheuringen, verkramping, etc. Niet alleen een sneller herstel van je training, maar ze werken ook nog eens preventief tegen blessures. Naast de compressiekousen zijn er ook de -tubes en enkelsokken. Hartstikke leuk om op de beurs tussen de hardlopers te staan om mijn ervaringen te delen met andere lopers die de kousen wel en niet kennen.
10251887_676721965722506_8358037043582627344_n
[heading size=4 style=underline]Chocola[/heading]De beurs duurde tot 17 uur, maar ik had het idee dat het nog veel vroeger was! De dag was voorbij gevlogen! De boel afsluiten en vriendlief deden eerst nog een poging om het een en ander op de foto te zetten, maar het licht viel enorm tegen. Dan maar de stad in, want een dagje Antwerpen is niet compleet zonder een bezoekje aan onze favoriete kroeg de Kulminator. Die was helaas dicht, maar op iedere straathoek kun je een heerlijk Belgisch biertje krijgen. Vervolgens de maag vullen met een heerlijk Vlaams potje bij één van onze favoriete restaurantjes Dansing Chocola. Gezellige sfeer, gemoedelijk en de gerechten zijn bereid met heerlijke verse ingrediënten. Het toetje? Moulleux au chocolat. Hoe kan het ook anders…
Antwerpen Collage

 

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!