Evenementen

Dagje FIBO

It all started in the gym, waar ik ooit een sportverslaving ontwikkelde. Daarom vind ik het ook leuk om de nieuwste ontwikkelingen op de voet te volgen. En wat is daarvoor een betere plek dan de jaarlijkse FIBO in Duitsland! Zaterdag gingen vriendlief en ik dus een dagje naar Keulen, waar we onze ogen uit hebben gekeken.

[heading size=4 style=underline]FIBO[/heading]Een ‘ritje’ van twee uur, met nog een uur lang in de file met een hele berg aan andere bezoekers, verder konden we heel vlot met onze traderspas de beursvloer op. Acht grote hallen vol met fitness, welness en health. De nieuwste ontwikkelingen, apparatuur, trainingsvormen en vooral een heel gevarieerd publiek kwamen aan me voorbij. Wat viel mij op?

[heading size=4 style=underline]Crossfit[/heading]Crossfit is in Nederland flink in opkomst. Deze multi excercise approach, waarbij kracht, uithoudingsvermogen, techniek en lenigheid centraal staan, nam tijdens de FIBO een hele hal in beslag. Je kon er zelf werken met de apparatuur die er stond, begeleidt door de trainers. De workstations ogen als grote klimrekken en overal kettlebells en dumbells in alle kleuren van de regenboog. Het is echt een playground voor volwassenen! Misschien toch maar eens de garage om gaan bouwen, of de tuin…1978842_10203527988227477_5587158202561655165_n

[heading size=4 style=underline]Groot, groter, grootst[/heading]Van de Crossfithal liepen we naar de FIBOpower-hallen, waar bodybuilding en martial arts vertegenwoordigd waren. De whey in grootverpakkingen van een 25 kilo-aardappelzak vlogen je om de oren. Een hal met een andere inhoud trekt ook een heel ander publiek… Ik kon mijn lachen bijna niet inhouden toen ik me begaf tussen een overdosis aan testosteron, dat zich uitte in honderden mannen met mouwloze shirtjes, liefst met een decolleté tot de navel. Rollende spieren (of spiertjes), Justin Bieber-haar, sporttassen vol met eten, bunkerend. Groot, groter, grootst was het motto. Als het op de spieren aan komt althans. De shirts waren een maatje te klein.

[heading size=4 style=underline]Sterrenstatus[/heading]
De FIBOpower was het drukst bezocht. Opvallend is dat er veel topatleten uit deze sporten rondliepen. Nog opvallender was de hele schare aan (mannelijke) fans die daar letterlijk achteraan holden! Topsporters lijken in Duitsland een sterrenstatus te hebben en het is echt niet gek als je een uur in de rij gaat staan om een handtekening te bemachtigen van oud-bokser Lennox Lewis of meervoudig Mister Olympia Ronnie Coleman.1011120_10203532898030219_4156296937105769681_n

[heading size=4 style=underline]Sate?[/heading]Vernieuwend? De fitnessaparatuur van vele merken verandert, op een ander stofje op de bekleding na, niet en ook de zonnebanken staan stil in de ontwikkelingen. Wel neemt het aanbod van apparatuur van de Aziatische markt toe. Met nietszeggende, onaangeklede stands met apparatuur met namen als Sate of WDX, waarvan het logo lijkt op ‘WOK’, zijn namen die bij ons iets anders oproepen. Als de standhouder dan ook nog eens met de rug naar het publiek toe op zijn telefoontje zit te turen, dan kun je je voorstellen dat ze het heel erg rustig hebben gehad.
Wel leuk zijn de accessoires die het trainen steeds uitdagender maken, zoals het TrainingsMask en weightvests.
FIBO 1 Collage

Voor een sportief dagje op een andere manier is de FIBO echt een aanrader! Maar nu eerst weer een jaartje wachten, want de beurs is maar één keer per jaar.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!