Evenementen

Een dagje gezond

Van donderdag 5 tot en met zondag 8 februari wordt in de Jaarbeurs in Utrecht de Nationale Gezondheidsbeurs georganiseerd. Vrijdag dook ik een dagje onder in alles wat met een gezonde levensstijl te maken heeft, deed ik me te goed aan allerlei gekke sapjes, boeiende presentaties, hoelahoeps, nog wat eten en meer moois.

[heading size=4 style=underline]Gaan![/heading]Om met de deur in huis te vallen. Als je nog een bezoek wilt brengen aan de Gezondheidsbeurs, dan moet je dus dit weekend gaan. Ik heb me goed geamuseerd. Niet alleen met het gebruikelijke ’testen’ (lees: proeven) van allerlei producten, maar vooral met de boeiende informatie die mijn brein binnen is gedrongen. Een aanrader! Het programma met daarin onder meer de presentaties is te vinden via deze link.

[heading size=4 style=underline]Kooktheater[/heading]Maar de beurs dus. Ik begon de dag in het kooktheater, waar met koffie een gerecht bereid zou worden door de Euro Toques. De hele dag door werden in het kooktheater gerechten gekookt (en geserveerd) met allerlei mooie natuurzuivere producten, waarbij gezonde en goede voeding voor zowel mens als dier voorop staan. Maar zo vlak na het ontbijt liet ik het hapje even aan me voorbij gaan.
RunAndreaRun Nationale gezondheidsbeurs
[heading size=4 style=underline]
Echt Radmilo[/heading]Met een tussenstop bij diverse ambachtelijke productkraampjes moest ik in een rap tempo door de drukte richting het Gezondheidstheater, waar Radmilo Soda zijn nieuwe boek Echt Radmilo presenteerde. Daar hielden Zelia en Niki van Justkeeprunning al een stoel voor me vrij. Radmilo is bekend van het programma Obese, waarbij hij mensen met ernstig overgewicht middels een persoonlijk trainingsplan helpt hun doelen te behalen. Maar bovenal is Radmilo personal trainer. Na een carrière als bokser heeft hij zijn kennis en ervaring gebruikt om andere mensen te helpen. Het succes wordt bepaald door training, voeding en mindset. Hierbij staat genieten van het leven voorop. Radmilo heeft in zijn boek een aantal factoren benoemd die deze balans kunnen verstoren en gaat in op hoe je deze balans kunt handhaven. Ik heb het boek maar meteen aangeschaft om eens dieper in de materie te duiken! Na de presentatie was het de beurt aan het publiek om vragen op Radmilo af te vuren. Daar werd dankbaar gebruik van gemaakt en de tijd was zo voorbij.
RunAndreaRun Nationale gezondheidsbeurs Radmilo Soda
[heading size=4 style=underline]
Beurs walk[/heading]Met z’n drietjes begaven we ons vervolgens in de drukte van de beurs. Ik had eerlijk gezegd niet gedacht dat het zo druk zou zijn, maar blijkbaar ‘leeft’ gezondheid. Overigens heel opvallend dat vooral de doelgroepen 30- en 50+ flink vertegenwoordigd waren! De beurs was heel gemakkelijk in segmenten opgedeeld, waardoor je niet hoefde te zoeken naar de voor jou interessante informatie. Voor ons waren vooral Sport & Avontuur, Body & Mind, eHaelth & Technologie en vooral Eten & Drinken interessant. De Medisch & Zorg en Beauty & Verzorging (laatste vanwege tijdsgebrek) liet ik maar even links liggen. Ondertussen deed ik me te goed aan grasworstjes, espresso, verse zuivelproducten, sportdrankjes en gezonde snacks en ontdekten de we de sporttrends voor 2015: hoelahoepen en trampoline springen… Wij houden het toch maar bij hardlopen.
RunAndreaRun Nationale gezondheidsbeurs
[heading size=4 style=underline]
Hormoontjes[/heading]Nog een presentatie die ik absoluut niet wilde missen was die van Ralph Moorman. Zo grappig eigenlijk, want ik ken Ralph nog uit de tijd dat we modellenwerk deden en ik kan tig anekdotes ophangen over hoe we met een groep van 20 man kastelen in de Ardennen gebruikten als uitvalsbasis voor weekenden ongelooflijk veel portfoliomateriaal schieten. Hij was toen net bezig met het schrijven van zijn eerste boek De Hormoonfactor terwijl we in de vroege morgen met potten en pannen het kasteel wekten… Sentiment… Ok, back to reality. Als voedingsmiddelentechnoloog en personal trainer ziet Ralph dat de praktijk niet altijd overeen komt met de wetenschappelijk onderzochte resultaten. Je lichamelijke functioneren hangt volgens Ralph af van een negental hormonen die beïnvloedt worden door voeding, training, stressbestendigheid en mentale kracht en dat verschilt per persoon. De basis ligt in de voeding en door eventuele aanpassingen is het mogelijk om je hormoonhuishouding dusdanig aan te passen dat vele symptomen van klachten kunnen verdwijnen. Voorbeelden zijn schildklierklachten, klachten in de spijsvertering en opname van voedingsstoffen, ADHD, artorse, etc. Het is niet gezegd dat je op deze manier ziektes kunt genezen, maar als je zelf al op een verantwoorde manier voor je lichaam kun zorgen, dan is dat al 100% winst! De boeken van Ralph zijn echt een aanrader voor wie meer wil weten over wat hormonen doen met je lichaamsfuncties.
RunAndreaRun Nationale gezondheidsbeurs Ralph Moorman
[heading size=4 style=underline]
Jouw vraag aan Ralph![/heading]Na afloop heb ik Ralph nog even online gesproken over onze kasteelavonturen en nachtelijke opera’s. Ik heb ongelooflijk veel vragen als het aankomt op voeding, hormonen en mijn fysieke functioneren. Maar ik kan me voorstellen dat dat voor jou ook geldt. Daarom kwamen Ralph en ik op een leuk idee. Stel via het onderstaande formulier jóuw vraag aan Ralph over voeding, hormonen, mindset, stressbeperking, jouw functioneren, etc. Ik selecteer vijf vragen die ik aan Ralph voorleg en hij zal beantwoorden. Het enige wat je hoeft te doen is vandaag (!) dit formulier in te vullen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!