Evenementen

#EotM: Safari Run

Een nieuw jaar, nieuwe doelen, hernieuwde motivatie en een nieuw Event of the Month. Ook deze maand weer een bijzonder evenement: de Safari Run in Arnhem. Niet zo maar een wedstrijd, maar een complete dag uit voor het hele gezin. Want iedere deelnemer ontvangt een toegangskaartje voor het naastgelegen Burgers’ Zoo.

[heading size=4 style=underline]Safari Run[/heading]Op 26 januari 2014 vindt al weer de 7e editie van de Safari Run plaats. Op Landgoed Schaersbergen, gelegen naast dierenpark Burgers’ Zoo krijgen de deelnemers een pittig parcours voor de kiezen. De wedstrijd is ontstaan ter ere van het jubileum van Chat ’n Run, het hardloopforum, vertelt race-director Dick Leseman. Wegens het grote succes besloot de organisatie er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. Met de verschillende te lopen afstanden is het een evenement voor het hele gezin. Kinderen kunnen deelnemen aan de Pandaloop (800 meter, voor kids t/m 8 jaar) of de Welpenloop (1600 meter, voor kids t/m 12 jaar) en vanaf 12 jaar kan deelgenomen worden aan de Leeuwinnen- en Leeuwenloop (5 kilometer voor dames en heren) en de Buffelloop (1o kilometer dames en heren). Wie niet wil hardlopen kan ook de Safari Walk van 15 kilometer wandelen. Klaar met je wedstrijd? Dan is er geen reden om al naar huis te gaan. Want bij je inschrijving ontvang je een toegangskaartje voor Burgers’ Zoo. Daarnaast is er een afterparty in het Safari restaurant. Een compleet dagje uit dus en daarmee onderscheid de Safari Run zich van andere cross wedstrijden.
Safari 2 Collage
[heading size=4 style=underline]No worries[/heading]
Met een wedstrijd in hartje winter weet je nooit welke omstandigheden je kunt verwachten. Tijdens de 2e editie werd de wedstrijd gelopen onder een heerlijk winters zonnetje, terwijl vorig jaar de deelnemers moesten ploeteren door de smeltende sneeuw. Juist de extremere edities blijven je bij. Het ‘vechten’ tegen de elementen en jezelf. Dat geldt ook voor de organisatie om het parcours begaanbaar te maken. Tijdens de 3e editie was het parcours onbegaanbaar vanwege grote ijsplaten op het parcours. Met behulp van de gemeente zijn deze met een frees stukgeslagen en omgeploegd. Dat de Safari Run vanwege slechte weersomstandigheden moet worden afgelast is nooit voorgekomen en als het aan Dick ligt zal dat ook niet gebeuren. Daarvoor zorgt hij samen met de Stichting Samenloop, Vereniging DE LOPER en zo’n 40 vrijwilligers.

[heading size=4 style=underline]Succes[/heading]De Safari Run is vanaf de 1e editie al een succesnummer. Er zijn nauwelijks wijzigingen doorgevoerd. Juist de combinatie van inspanning en ontspanning in de dierentuin en de afterparty maken het unieke concept tot een succes. Vanwege het toenemende aantal deelnemers is er alleen een wijziging doorgevoerd op de 5 kilometer. Daar starten de dames en heren in aparte startseries, omdat er een limiet van 300 deelnemers per afstand is en dit de meest favoriete afstand is. Ondanks dat is de Safari Run een gezellige en kleinschalige wedstrijd, waarbij het deelnemersaantal varieert tussen de 600 en 1100 deelnemers. Hieronder bevinden zich ook (regionale) toppers. Zo hebben Heleen Plaatzer en Dennis Weijers, Erik Sanders en Ines van Rinsum daar al mooie tijden neer gezet. Is dat niveau te hoog voor je om in de prijzen te vallen? Kom dan verkleed als dier! Degene die als leukste dier verkleed komt, maakt kans op een arrangement in Burgers’ Zoo!
Safari 3 Collage

Datum: zondag 26 januari 2014
Afstanden: 10 km, 5 km, 1600m (kidsrun t/m 12 jaar), 800m (kidsrun t/m 8 jaar) en 15 km wandelen
Starttijden: vanaf 10.00, het volledig programma staat hier
Parcours: volledig onverhard
Faciliteiten: beperkt
Inschrijven: kan via de website en op inschrijven.nl tot 24 januari 2014. Er is GEEN na-inschrijving.
Kosten: kidsrun € 9,50, overige afstanden € 13.50, incl. toegang Burgers’ Zoo.
Bereikbaarheid: parkeren kan op parkeerterrein ‘De Overloop’ aan de Schelmseweg in Arnhem, de start en finish vinden plaats op parkeerterrein ‘Kattenberg’.
Opmerkingen: gratis toegang tot Burgers’ Zoo en de afterparty.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!