Evenementen

Event of the Month: Halloweenrun

Een nieuwe maand betekent een nieuw Event of the Month. Oktober staat voor herfst, maar oktober is ook de maand van Halloween. Run2Day organiseert voor het 3e jaar op rij de Halloween Run. Geen wedstrijd, maar wel een fantastisch freaky evenement dat je gewoon niet wilt missen.

[heading size=4 style=underline]Halloween[/heading]De oorsprong van Halloween ligt in Allerheiligen. Allerheiligenavond, 31 oktober, was op de Keltische kalender oudjaarsavond. De Kelten geloofden dat op die dag de geesten van alle gestorvenen van het afgelopen jaar terug kwamen om te proberen een levend lichaam in bezit te nemen voor het komende jaar. Deze roots zijn door Ierse en Britse migranten meegenomen naar de Verenigde Staten, waar het door de jaren en diverse invloeden is uitgegroeid tot een spooky volksfeest. Met het spelletje trick or treat gaan kinderen verkleed langs de deuren om snoep te verzamelen of zich de blubber te schrikken. De laatste jaren wordt Halloween ook steeds meer op het Europese continent gevierd.

[heading size=4 style=underline]Innovatie[/heading]Run2Day probeert naast innovatieve producten ook in te springen op de behoefte met evenementen. Die vooruitstrevendheid is te zien in evenementen als ChiRunning, Running Junkies, Weather Warriors of Natural Running clinics. Halloween is upcoming in Nederland en wat is er nu leuker dan verkleed door Amsterdam rennen? Zo kwam de crew van Run2Day Amsterdam op het idee om in 2011 een Halloween Run te organiseren. Samen lopen, fun hebben en het hardlopen nog leuker maken. Dat mogelijk maken is de kracht achter de Halloween Run. Bij deze editie was het aantal aanmeldingen al enorm en het aantal uiteindelijke deelnemers nog groter! Achter een bakfiets met muziek aan renden 150 verklede lopers door de stad, ondertussen nietsvermoedende voorbijgangers de stuipen op het lijf jagend.
De 1e editie was zo’n groot succes dat in 2012 in 6 vestigingen tegelijk een Halloween Run werd gelopen: Amsterdam, Utrecht, Den Bosch, Zwolle, Breda, Eindhoven werden opgeschrikt door een horde op hol geslagen monsterlijke lopers. Initiatiefnemer Jordy Hindriks: “Juist ook in de “kleinere” steden was het een enorm succes. Amsterdam is natuurlijk peanuts. maakt niet uit welke dag van de week en tijdstip van de dag je gaat lopen er is altijd volk op straat. In 2012 was het mede door de exposure en viral video van 2011 een nog grotere belangstelling voor de locatie Amsterdam. Namelijk ruim 250 lopers! En daar gaan we dit jaar echt niet overheen. We willen het wel verantwoord houden!” Verstandig, want zie maar eens 250 zombies, skeletten, heksen en monsters in toom te houden…
302757_481408851880107_47611863_n

[heading size=4 style=underline]Halloween Run 2013[/heading]De Halloween Run 2013  vindt plaats op zaterdag 26 oktober. Door het enorme succes kan dit jaar op maar liefst 10 locaties deelgenomen worden aan de Halloween Run. Welke locaties dat zijn? Lees dan even door! Zorg dat je je snel in schrijft, want het aantal plekken is beperkt.
De route voor Amsterdam zal aangepast worden, omdat tegelijkertijd een andere organisatie een feest organiseert. Geprobeerd wordt om onderweg een grote ‘clash’ te organiseren. Uiteraard staan er weer dames klaar die iedereen die zonder face-paint naar de Halloween Run komt te voorzien van een kick-ass face-paint! DJ Funky Dutch zal achter de draaitafels zorgen voor de muziek en zowel voor als na je run kun je genieten van food en drinks. De Halloween Run is dit jaar voor de tweede keer powered by Saucony. Als deelnemer ontvang je uiteraard weer een Halloween Run shirt. En dat allemaal helemaal gratis! Gratis? Jahaaaa… gratis!
156462_481409028546756_1189664966_n

[heading size=4 style=underline]De facts[/heading]Wat: Halloween Run 2013
Wanneer: zaterdag 26 oktober 2013
Waar: Run2Day Amsterdam, Amersfoort, Arnhem, Den Bosch, Eindhoven, Hilversum, Leeuwarden, Utrecht, Venlo, Zwolle.
Kosten: noppes
Dresscode: freaky, spooky, Hallowenish. Geen tijd om zelf te schmincken? Dan wordt je bij Run2Day onder handen genomen.
Meer info en inschrijven: www.run2day.nl

Nog niet overtuigd genoeg of wil je inspiratie op doen voor jouw most freaky creatie? Check dan dit filmpje van de Halloween Run van vorig jaar in Amsterdam. En eeeh… ja…. dat rare springende geval halverwege… datte… ben ik…

Met dank aan Run2Day Amsterdam.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!