Evenementen

Event of the Month: Horaloop

Het is al weer november en dat betekent dat menig loper zich voorbereid voor het cross-seizoen. Nu is dit Event of the Month geen ‘officiële’ cross, want het parcours gaat over zowel onverharde als verharde paden (al kun je er voor kiezen off road te gaan). Maar wie kennis wil maken met de heuvels van het Hoekelumse Bos en het glooiende landschap van het beekdal van de Renkumse Beek, krijgt een pittig parcours voor de kiezen. Een goede voorbereiding op alle cross-wedstrijden de komende maanden! Deze maand is de Horaloop Event of the Month.

[heading size=4 style=underline]Golden oldie[/heading]De 46e editie van de Horaloop vindt plaats op 30 november 2013 en wordt georganiseerd door CAV Climax uit Ede. De Horaloop kent dus al een lange geschiedenis en is ontstaan als uitbreiding op de trainingsactiviteiten van de atletiekvereniging. Ook toen was het het in beweging krijgen van menen al een hot item.
In al die jaren zijn er behoorlijk wat memorabele momenten te noemen. Volgens Wouter en Willemijn, die beiden bij de organisatie van de Horaloop zijn betrokken, is de mooiste editie die van 2005 geweest. Heel Nederland lag plat door de enorme hoeveelheid sneeuw die de vrijdagmiddag en -avond voor de Horaloop was gevallen. Ondanks de barre weersomstandigheden waren toch nog 300 deelnemers aan de start verschenen.De Gelderlander

[heading size=4 style=underline]HORA[/heading]De Horaloop dankt zijn naam aan de locatie waar de loop plaatsvindt, het Horabos. Vernoemd naar het Herstellingsoord voor Rustbehoevende Ambtenaren (H.O.R.A.)… (ik kan er ook niets aan doen…). Begin 20e eeuw kende Nederland niet het sociaal stelsel zoals we dat nu kennen. Beroepsgroepen waren toen afhankelijk van elkaar en richten afzonderlijk herstellingsoorden op voor zieken of rustzoekenden. De geschiedenis herken je hier terug in de naam van de laan die door het bos loopt, de Horalaan. Het herstellingsoord staat er nog, al is deze verbouwd en is dit nu een locatie van de Stichting Kinder- en Jeugdpsychiatrie.

[heading size=4 style=underline]Eenvoud is goud[/heading]Terug naar de Horaloop, die altijd zijn start en finish in het Horabos vond. In het verleden zijn de exacte locaties wel eens gewijzigd, maar de laatste 10 jaar zijn er niet bepaald wijzigingen geweest. Juist de eenvoud en kleinschaligheid van dit evenement maken de Horaloop onderscheidend van andere wedstrijden. Tel daarbij op de mooie en afwisselende omgeving waar je mag lopen en je hebt een wedstrijd waar je zeker een keer gelopen moet hebben. Dat dit gewaardeerd wordt door de lopers is te zien in het groeiende aantal deelnemers. Van bijna 600 in 2010, naar ruim 750 in 2011 en zelfs 850 in 2012. Zelf stond ik in 2011 aan de start van de Horaloop. De combinatie van de zwaarte van het parcours, de kleinschaligheid en de sfeer brachten mij naar Ede. Een groot deel van de deelnemers komt uit de regio, waaronder heel wat topatleten, dus reken op een sterk deelnemersveld. Op 30 november staat CAV Climax met een groep vrijwilligers voor jullie klaar om alles weer in goede banen te leiden.
IMGP1956

Datum: zaterdag 30 november 2013

Programma
780 m(t/m 6 jaar)                     9.35 uur
1400m (10 t/m 12 jaar)            9.45 uur
1145m (7 t/m 9 jaar)              10.00 uur
5 km                                           10.30 uur
10 km                                         11.30 uur
10 EM                                         11.45 uur

Kosten: varieert per onderdeel, zie hier
Locatie: sportparkweg 20, Ede (atletiekbaan CAV Climax)
Parkeren: parkeren kan op het parkeerterrein van CAV Climax
Aantal deelnemers:
ongeveer 750
Inschrijven kan via de site of inschrijven.nl

Foto’s: CAV Climax en De Gelderlander.

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!