Evenementen

FBK Games 2011

Vorig jaar regende het pijpenstelen en durfde ik het niet aan, maar dit jaar kwam het er eindelijk van: naar de FBK games in Hengelo! Vriend had kaartjes geregeld op de zittribune aan de startzijde, topplekjes!
Dus op zondagochtend werd na de krachttraining eerst Mr Popeye (Arnoud Okken) opgepikt die met ons mee zou rijden. Een vlotte rit en een bijna botsing door een schele dakduif die niet in haar dode hoek keek verder waren we al in Hengelo. En met een atleet in de auto betekende dat een parkeerkaart voor de gele parkeerplaats, oftewel pal naast het stadion. Via de achteringang konden we vervolgens naar binnen. Vriend en ik als “coaches-4-1-day” van Okken en Akihary (one of vriend’s best friends). En met deze passen hadden we meteen toegang tot de warming up area en nog een andere tribune.

De dag begon met de FBK Challenge voor aanstormend talent. Hoe gaaf om al die talenten aan het werk te zien. “Mijn-pupil-4-1-day” liep de 100m en startte in de 2e serie waar ze naar een mooie 2e plek liep ondanks een zwakke start. Helaas moest haar team afzeggen voor de 4x100m vanwege de afmelding van 1 van de atleten. Maar Hagen (another best friend van vriend) liep met haar team de NEO-kwalificatie in de 4x100m!

Het hoofdprogramma begon om 16 uur. De VIP-tribune stroomde helemaal vol en de topatleten werden met oldtimers het stadion ingereden. En waar was toch Hardloper… Middels de nodige smsjes konden we elkaar spotten en bleken we niet eens zo ver uit elkaar te zitten!

De nummers volgden elkaar snel op. Popeye stond aan de start van de 800m en liep naar een nette 6e plek, nadat hij tot 700m achteraan in het veld liep. Geen WK-kwalificatie, maar het seizoen is nog jong…
Bij de 100m dames liep Hagen als enige Nederlandse in een sterk bezet veld. Geen sterke start en een 9e plek, maar toch sterk staande gehouden in dit veld.
Op de VIP tribune werden ondertussen saucijzenbroodjes geserveerd, maar beetje flauw van Hardloper dat er geen broodjes werden overgegooid…
Na de 800m dames, waarin Hak naar een 5e plek liep, was het tijd voor de 100m heren. Eigenlijk stiekem toch wel een beetje het hoogtepunt van de dag. Met Martina als Nederlander sinds een week (en in zijn 1e wedstrijd onder de Nederlandse vlag) aan de start werd een nationaal record niet uitgesloten… In de 2e heat liep hij naar een tijd van 10.23, een overall 6e tijd en 2e in de heat, en plaatste zich voor de finales. Daar moesten we nog even op wachten… Ondertussen gingen nu ook de broodjes Unoxworst aan ons neus voorbij op de VIP tribune.
De finale 100m was spannend, maar leverde wel een tv-optreden op. Wie goed zoekt ziet ons op de tribune zitten achter de atleten die zich gereed maken voor de start.

Het veld liep dicht op elkaar en van waar wij zaten was het nauwelijks te zien. Martina liep naar een 2e plek, maar liep wel een Nederlands record! 10.10!

En zo werden de FBK Games afgesloten, wat een dag! Volgend jaar weer! Hopelijk dan net zulk weer als vandaag! En om de dag af te sluiten hebben we in Hengelo nog wat gegeten (en gedronken) op het Pleintje. Superdag!!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!