Evenementen

Flexen op de Fitness Expo

Afgelopen weekend werd de eerste editie van de Fitness Expo gehouden. Een beurs over fitness voor de sporter zelf en dus geen vakbeurs voor de aanbieders. De Sporthallen Zuid in Amsterdam stonden dit weekend dan ook op mijn to do list.

[heading size=4 style=underline]Fitness Expo here we come![/heading]Via Urban-Sky had ik vrijkaarten gewonnen, dus hoofddoel van dit bezoek op zondag was dan ook even rondzwieren in de Urban-Sky van Rick. Maar daarnaast was er meer te zien en te doen. Op beide dagen werden lezingen sportieve workshops georganiseerd, waar je je vooraf voor kon inschrijven. Omdat ik net zaterdag Meet Me At The Bar achter de rug had besloot ik wijselijk om dat maar even niet te doen. Iets met rustdag. Toen we richting de Sporthallen reden was net de hardloopwedstrijd over 5 en 10 kilometer aan de gang. Overigens éém vam de vele sportieve uitdagingen van dit weekend, want ook als Crossfitter, weightlifter of bodybuilding in één van de vele klasses stonden op het programma.

[heading size=4 style=underline]Urban Sky[/heading]Aangekomen zetten we eerst koers naar Rick waar we al meteen OCR-maatjes tegen kwamen. De opgebouwde Urban-Sky had alle elementen die er momenteel zijn in zich, wat betekende dat er nóg meer lol te beleven viel dan tijdens het OCR WC! Maar met de hoeveelheid spierpijn en een gevoelige pols (ik zeg nog steeds niet wat ik gedaan heb…) hield ik me in. Het grappige was dat ondertussen steeds meer bekenden zich bij Urban-Sky verzamelden en als apen door de stellage vlogen. Ik had vooral heel veel lol aan de wielen, maar al erg snel waren mijn handen zo gevoelig dat ik het voor gezien hield. Er liep al aardig wat mensen met ripjes rond. Deze week staat er nog meer op het programma, dus daar had ik even geen trek in.
15078833_1229250910469606_4168145513349797482_n
[heading size=4 style=underline]To cup or not to cup![/heading]Tijd om ook even de rest van de beurs te bekijken. In dezelfde hal was een podium waar de verschillende bodybuildings klassen van de ‘Walters Open NK – Hype Cup’ zich presenteerden. Hier en daar liep er een diepbruine atleet in ultrastrak broekje over de beursvloer met roller in de hand. Jammer genoeg was het zo druk dat ik met mijn lengte geen bal kon zien van wat er op het podium gebeurde. Deze hal stond vooral in teken van bodybuilding en de bijbehorende strakke pakjes en voedingssuplementen. Om heel eerlijk te zijn niet my Walter’s Cup of tea. Ook maar even de andere hal bezoeken. Daar werden de verschillende sportieve clinics gegeven in verschillende area’s en ook Dave van CrossXvest stond er. De weightlifiting ruimte stond er uitnodigend bij, maar de wedstrijd was de dag er voor al geweest.

[heading size=4 style=underline]Short stay[/heading]Eigenlijk hadden we verwacht dat de beurs veel groter zou zijn, dus de hoeveelheid stands viel ons een beetje tegen. Wij hadden ook geen lezing of clinic geboekt. Doe je dat wel, dan kun je je flink wat uren bezig houden. Het aanbod was echt enorm ruim met recreatieve clinics, maar ook wedstrijen in verschillende disciplines. Wij waren helaas was eerder weg dan we gepland hadden. Maar al met al heel veel lol gehad in de Urban-Sky en dat was het doel voor vandaag! Rick nogmaals bedankt voor de kaartjes!

Foto header: Fitness Expo

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!