Evenementen

Fun @RunTwitterRun #1

Wat een dag! Een ijskoude dag, maar zo gezellig! De eerste RunTwitterRun op de Utrechtse Heuvelrug, maar zeker niet de laatste! Ondanks de kou, aanhoudende griepjes of blessures en wedstrijden in het land liepen we met 9 man/vrouw een mooie duurloop over de Utrechtse Heuvelrug.

[heading size=4 style=underline]Warming up[/heading]
Om 9.30 verzamelden we bij Tenniscenter Heuvelrug in Doorn. Met een bakje koffie konden we ons voorverwarmen, want een koude duurloop stond ons te wachten.
Run_Twitter_Run (1 of 8)
Iedereen was ruim op tijd present en net na 10 uur gingen we op weg. De routes van de 10 en 20 kilometer liepen de eerste 2 kilometer gezamenlijk op. Gezellig bijkletsend en kennismakend liepen we de straat uit en daar ging de route direct omhoog het bos in. Vriendlief begeleidde ons op de mtb en had zijn fotocamera mee om onderweg plaatjes te schieten. Vanwege de bomen liepen we vrij beschut tegen de koude snijdende wind, maar deze temperaturen eind maart had ik niet meer verwacht!
Run_Twitter_Run (3 of 8)

[heading size=4 style=underline]De routes[/heading]
Via afstandmeten.nl had ik 2 routes uitgezet. De 10 kilometer route zou aan de zuidkant van de A12 blijven en daar een mooie ronde maken. De afgelopen week had ik delen van de routes gelopen. Het leuke is dat ik zo ook in delen van het bos kwam waar ik nog nooit was geweest!
Na 2 kilometer, waarbij we direct omhoog gingen de Maarnse Berg op, sloeg het groepje 20 kilometerlopers met Ronald, Petra, Peter en Albert links af en ging de 10 kilometer met Erna, Merit, Henk, Harm en ik rechtdoor.
Run_Twitter_Run (4 of 8)
Nu had ik gedacht dat we elkaar binnen een kilometer weer zouden kruisen, maar de 20 kilometer lopers waren ons net te snel af. Met ons groepje klommen we het fietspad langs de zandafgraving verder omhoog tot het hoogste punt op de route. We hadden een prachtig uitzicht op de zandafgraving, waar op het zwerfsteneneiland de stenen zijn verzameld die tijdens de graafwerkzaamheden zijn gevonden. We sloegen linksaf en kwamen op het grote veld uit, waar we een ronde omheen liepen en nog even van de zon genoten. Maar snel weer door want we stonden vol in de wind.
Run_Twitter_Run (5 of 8)
Vervolgens liepen we langs de zandafgraving naar beneden. Even een minder mooi stukje zo langs de snelweg, maar aan de andere kant ook eens leuk om de snelweg vanaf de andere kant van de vangrail te zien. Via het fietspad liepen we terug naar het veld en rondden camping het Grote Bos. Uiteindelijk kwamen we aan de noordkant van Doorn weer bij de kazerne van het Korps Mariniers uit het bos. Een kilometertje meer dan beloofd, maar met een mooi gemiddelde van 6.01km/u hebben we allemaal lekker gelopen. Koud hebben de lopers het niet gehad. Vriendlief moest we wel even zijn voeten ontdooien…

Weer aangekomen bij het tenniscenter konden we gebruik maken van de faciliteiten, dus konden we lekker opfrissen onder de douche. Met thee/koffie en paaseitjes was het even wachten op groep 20 kilometer bikkels.
IMG-20130324-WA0003IMG-20130324-WA0005
Zij liepen na onze splitsing onder de A12 door, maakten een lus over het Henschotermeer, zigzagden via de mooie landhuizen op De Laagt en de Koepel van Stoop om via De Traay weer aan de zuidkant van de A12 uit te komen. Ook zij liepen via het grote veld om vervolgens ook aan de noordkant van Doorn uit te komen.

[heading size=4 style=underline]De beloning[/heading]
Ondertussen vermaakten we ons prima en toen ook de andere groep opgefrist was, was het tijd voor de lunch. Een beloning na dat flinke uitwaaien voor een groep hongerige lopers! De lunch was prima voor ons verzorgd door het tenniscenter!
Run_Twitter_Run (7 of 8)
Met soep, fruit en broodjes die we zelf konden beleggen met heerlijk beleg zaten we even later goed uit te buiken. Het sportcenter was al leeg gelopen, of kwam dat door ons luidruchtige gepraat die doorkruist werden met lachsalvo’s? Wat een heerlijke ochtend was dit!
Run_Twitter_Run (8 of 8)
Nou ja, ochtend… het was ondertussen al in de middag en om 14 uur was het toch echt tijd om er een eind aan te breien. Ik ben blij dat de eerste RunTwitterRun een succes is geworden. Iedereen heeft lekker gelopen en genoten van de route. En de lunch uiteraard! Ik wil iedereen nogmaals bedanken voor de gezellige dag! Ik heb genoten en ben al druk bezig met het plannen van de volgende RunTwitterRun!

Meer foto’s zien van onze RunTwitterRun? Kijk op mijn facebookpagina!

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!