Evenementen

Gezocht: amateur trailrunners Beat the sun!

Op zoek naar een leuke uitdaging deze zomer? Je hebt het vast al voorbij zien komen, maar Asics is hard op zoek naar hardlopers die het ultieme avontuur op willen zoeken en deel willen nemen aan het amateur runners team tijdens Beat the Sun!

[heading size=4 style=underline]Beat the sun![/heading]Beat the Sun is een jaarlijks terugkerend event, waarbij in estafettevorm 8 teams een strijd voeren tegen de zon door een route af te leggen om de Mont Blanc. Dit gebeurt altijd op de langste dag van het jaar, 21 juni. De start is met zonsopkomst. De trailrunners leggen dan zo snel mogelijk hun etappes af op een parcours van 150 kilometer. Daar hebben ze exact 15 uur, 41 minuten en 35 seconden voor. Winnaar is het team dat voor zonsondergang als eerste de finish in Chamonix bereikt. De teams bestaan voornamelijk uit geoefende trailrunners, maar dit jaar is er ook de mogelijkheid voor jou en mij om deel te nemen! Asics zoekt namelijk amateur hardlopers om de teams compleet te maken. Nog niet overtuigd, check dat even de recap van afgelopen jaar!
2016-03-24_092207_2015-06-21-abts-yves-marie-quemener-31jpg720x540
[heading size=4 style=underline]Asics zoekt jou![/heading]Asics is dus wereldwijd op zoek naar amateurlopers voor #BeatTheSun. Je loopt dan met een team van pro’s en mede amateurs 2 etappes variërend tussen de 3 en 19 kilometer over gevarieerd terrein. Je loopt immers in de Alpen, dus houd rekening met klimmen, dalen, rotspaden en hoogte.
Je moet wel wat doen om in aanmerking te komen voor het team. Om deel te nemen moet je je aanmelden voor de Asics #BeatTheSun online community, een persoonlijk hardloopdoel stellen voor 21 juni en aangeven of je al dan niet willen deelnemen aan het ‘Asics Beat the Sun’ evenement.
De hardlopers die meedoen aan de #BeatTheSun community krijgen toegang tot een exclusief online trainingsprogramma dat door de professionele coaches van Asics is ontwikkeld en dat erop is gericht om hardlopers te helpen hun doelen te bereiken op 21 juni. Zo krijg je advies over voeding, krachttraing, trailrunning, etc.
2016-03-24_092211_rsz-2015-06-21-abts-david-le-porho-2jpg720x540
[heading size=4 style=underline]Selectie[/heading]Heb je je aangemeld? Dan weet jij op 24 april a.s. of je bij de finalisten zit. Asics maakt dan de 50 finalisten bekend. Hieruit worden de laatste 24 hardlopers voor ‘Asics Beat the Sun’ gekozen door een combinatie van online stemmen en een jury. Zou toch  mooi zijn als daar minstens één Nederlander bij zit! Vervolgens worden de geselecteerde amateurs de laatste maand voor 21 juni gevolgd en ondersteund door een professionele sporter uit hun team en ontvangen Asics schoenen en uitrusting voor hun training en de dag van de wedstrijd.
292ebe40-fc10-459f-a861-ba58e7d0050c
[heading size=4 style=underline]21 juni hardloopdag[/heading]Niet geselecteerd of niet toe aan een rondje Mont Blanc? Dan hoef je niet teleurgesteld te zijn. Terwijl de teams de lastigste uitdaging der natuur aannemen in Chamonix, wil Asics de rest van de #BeatTheSun community inspireren om hun eigen, persoonlijke hardloopdoelen voor zonsondergang op 21 juni te stellen, waardoor het een wereldwijde hardloopdag wordt en de ultieme wedstrijd van de mens. Laat je dus niet tegen houden, stel je eigen doelen, meld je aan en crush je doelen op 21 juni!
2016-03-24_092213_rsz-2015-06-21-abts-duncan-kiptanuijpg720x540

Foto’s en informatie: Asics/Keep-track.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!