Evenementen

I Scare Amsterdam!

De voorpret begon al een paar weken geleden. Geen loopevenement vraagt zoveel specifieke voorbereiding als deze. Dan doel ik niet op de te lopen afstand, maar op de outfit. Om mee te lopen met de HalloweenRun van Run2Day wil je er natuurlijk zo origineel en angstaanjagend mogelijk uitzien!

[heading size=4 style=underline]Transformatie[/heading]Het idee had ik al in mijn hoofd zitten. Vorig jaar liep ik als een ontvelde hardloper mee met mijn muscletight en geschminkt hoofd. Dit jaar wilde ik iets totaal anders. Ik transformeerde mezelf in zombie Harry Potter. Inclusief cape, toverstaf en bezem. Die bezem zou ik dus de hele route met me mee zeulen… ai… Vriendlief verminkte zichzelf tot zombie schoolboy en zo kropen we in de auto. Stilstaand voor het stoplicht leverde dat hilarische situaties op doordat kinderen op de achterbank in tranen uitbarstten of de automobilist van schrik vergat op te trekken.
Halloween 1 Collage
[heading size=4 style=underline]Halloween on the street[/heading]
Aangekomen op de Overtoom waren van alle kanten verklede mensen op weg naar Run2Day. Met de bezem onder de arm meldden we ons en kregen we ons Saucony Halloween shirt. Gevolgd door een pakje Vita Coco en Red Bull. Wie nog niet geschminckt was kon zich bij Run2Day onder handen laten nemen. Zombies, Chucky, chirurgen, duivels, chefkoks, heksen en spoken, het stond he-le-maal vol in de winkel en op straat. Ondertussen draaide de DJ zijn platen en warmde iedereen op voor de HalloweenRun.
1390535_639562182731439_1128352622_n
[heading size=4 style=underline]I Scare Amsterdam[/heading]
Om 22.00 uur werd iedereen naar buiten geroepen, kregen we wat regels door en werd het startsein gegeven met een lichtfakkel. De DJ reed op zijn bakfiets mee en zorgde voor de muzikale begeleiding. Ik sprong op mijn bezem en we gingen de hoek om het Vondelpark in. Hier was nog niet veel publiek, maar de mensen die er liepen deden het in hun broek van schrik! Bij het Leidseplein hielden we een stop, zodat de groep weer als geheel verder kon. Verkeersbegeleiders van Run2Day liepen in opvallende kleding mee om het verkeer zo nu en dan staande te houden, zodat we veilig door konden lopen over kruisingen. Via de Kalverstraat naderden we De Dam, waar het kermis was. Massa’s mensen stonden het spektakel gade te slaan en wilden met ons op de foto.
994024_639564279397896_240375578_nTaxi’s moesten wachten tot we voorbij waren en de passagiers hingen uit de ramen om foto’s te maken. Ondertussen vloog ik er op mijn bezem tussendoor vloeken afvurend naar iedereen om me heen.
We vervolgden onze weg richting het Rembrandtplein. Terrassen zaten door het lekkere weer afgeladen vol en de optocht trok veel bekijks. Het fietspad onder het Rijksmuseum werd het decor van een oorverdovende stormloop met de tonen van de Ghostbusters uit de speakers, voordat we een groepsfoto maakten bij ILoveAmsterdam.
1375698_639566136064377_802158505_nHet laatste stuk ging door het Vondelpark terug richting de Overtoom. Ondertussen hadden zich wat toeristen aangesloten die geen idee hadden waar we mee bezig waren. In het Vondelpark gingen we de laatste kilometer in van deze HalloweenRun. En dat was mijn 2.000ste kilometer van dit jaar! Dat is er eentje om niet te vergeten. Als Harry Potter zombie met een bezem tussen de benen… Ik denk niet dat ik dit snel nog een keer doe want het gewicht van de bezem voelde ik aardig in de polsen na 8 kilometer.

[heading size=4 style=underline]Afterparty[/heading]Na afloop volgde nog een feestje in de winkel van Run2Day met broodjes en verfrissing. Die verfrissing had ik ook even nodig met een doekje om mijn hoofd af te vegen: wat had ik het warm met de cape aan! Deze HalloweenRun was, net zoals in de 9 andere steden waar het georganiseerd werd, weer een groot succes. Dank je wel Run2Day voor deze superleuke avond en perfecte organisatie! De ideeën voor volgend jaar borrelen al weer…

Groepsfoto’s: Run2Day Joost Slijkoort. Meer foto’s via Run2Day.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!