Evenementen

Kerstmannenloop

 

 

Donderdagavond train ik altijd op de baan bij AV Altis in Amersfoort. Behalve deze avond. Want zo vlak voor kerst was het weer tijd voor de Kerstmannenloop in Amersfoort. En met ruim 1000 deelnemers zou dit de grootste santarun van Nederland zijn! In plaats van training liep onze mila-trainingsgroep dus mee met deze kerstmannenloop. Ik zat nog te twijfelen om te gaan of niet. Het regende pijpenstelen en echt veel zin had ik niet. Maar belofte maakt schuld, dus om 19.00 uur stond ik in Zandfoort aan de Eem met een kerstmannenpak in de handen te zoeken naar mijn trainingsmaatjes.

Lopers LGAS
Undercover trainer Luuk

Die waren niet te vinden tussen alle kerstmannen, daarentegen kwam ik LGAS lopers tegen. En die zijn ook altijd leuk! Uiteindelijk liep ik trainer Luuk tegen het lijf die echt onherkenbaar was met zijn zonnebril! De warming up was al aan de gang toen wij ons aansloten bij de massa kerstmannen en ondertussen hadden we ook Jasper en Tshego opgepikt. In het midden van de massa stonden we toen het startschot klonk en de massa zich schuifelend in beweging zette voor de 5 kilometer funrun door de binnenstad van Amersfoort. Funrun? Het begon met een paar 100m wandelen… Dit is een iets andere trainingsvorm dan we meestal donderdags hebben… Maar de lol begon al meteen. De treinen reden langzamer en een lang rood lint liep onder het spoor door. De binnenstad kreeg een ware invasie te verduren en de groep kerstmannen werd steeds luidruchtiger en baldadiger. Bij iedere opstopping klonk een “ho ho ho” en bij de passage langs de gracht aan beide kanten klonk in canon “het is stiiiiiiiillll aan de overkant!!!!”.
Hilarische beelden en vooral geluidsmateriaal leverde dit op. Van alle kanten gingen deuren open en stonden bewoners verdwaasd te kijken wat er voor hun deur gebeurde. Ondertussen had het lint een lengte bereikt van wel zeker een kilometer lang. Dwars door de winkelstraat ging het, waar de winkels nog open waren voor koopavond. Toch sneller dan verwacht liepen we via de Weverssingel het centrum uit en liepen we met een omweggetje alweer terug naar het Eemplein.
Daar aangekomen hebben we ons opgewarmd met een warme choco en zat de alternatieve dribbeltraining er weer op. Snel naar huis om weer op te warmen, want de pakken waren met lopen wel warm, maar we koelden snel af in de regen. En dan kom je thuis en blijkt de kerstmannenloop het NOS journaal van 22.00 uur gehaald te hebben!

Filmpje Kerstmannenloop

 

 

 

2 reacties

  • Nesrine

    Ik heb ook santa run gelopen op hetzelfde avond maar ik ging daar alleen en was niet veel LOL dus volgende jaar doe ik mee het klinkt erg gezellig !! Met LGAS is altijd leuk 😉

    • Andrea

      Zat geen wedstrijdelement in hier, dat maakte het ook juist zo grappig. Tijd onderweg om LOL te maken!! Super als je volgend jaar hier mee loopt!! 😀

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!