Evenementen

Lekker dwalen over de Veluwe!

Dit wil ik je niet onthouden. Een superleuke run met een vernieuwend concept! Dwalen tot de max. Als je niet weet hoe je de GPX-functie op je horloge of GPS-device moet gebruiken. Ik hou daar van!

[heading size=4 style=underline]Het Nationale Park de Hoge Veluwe organiseert GPX-run[/heading]Het Nationale Park De Hoge Veluwe, al bekend van de Hoge Veluwe Loop, komt met een primeur: De Hoge Veluwe GPX-Nature Run op zondag 3 juni aanstaande. Niet eerder werd een dergelijke loop op deze schaal georganiseerd.

Een GPX-run is een hardloopwedstrijd waarbij de route niet vooraf gemarkeerd is, maar waarbij deelnemers lopen op basis van een zogenaamd GPX-bestand. Dat bestand voeren zij in op een GPS-apparaat zoals een GPS handheld, sporthorloge of smartphone.

Aan de Hoge Veluwe GPX-Nature Run kan zowel individueel als in teamverband worden meegedaan. Voor individuele lopers is er een ultrarun van ca. 60 kilometer. De teams, bestaande uit vier lopers waarvan minimaal één vrouw, doen een estafetteloop van vier maal ca. 15 kilometer. Start- en eindpunt voor alle lopers is de centraal in het Park gelegen Picknickweide. Dat is ook de plek waar toeschouwers op een beeldscherm de lopers kunnen volgen aan de hand van live-tracking.

Het parcours voert door een veelheid aan landschappen, zoals bossen, heidevelden en stuifzandvlakten. De route gaat over bospaden, ruiterpaden en uitdagende single tracks en is nagenoeg volledig onverhard. Om de lopers niet de gelegenheid te geven het parcours vooraf te verkennen en zodoende een oneerlijk voordeel te verkijgen, worden de GPX-bestanden pas kort voor het evenement beschikbaar gesteld. Alle lopers dienen na de finish een bewijsstuk te tonen dat ze ergens langs de route hebben opgepikt. Zo laten zij zien dat ze ook daadwerkelijk de gehele route hebben gelopen.

Op de dag zelf ontvangen de deelnemers van de organisatie een GPS-tracker, die wordt gebruikt om live op de Picknickweide de race te kunnen volgen. Via een link kunnen mensen ook thuis de wedstrijd volgen. Bij de ultrarun is er halverwege een verzorgingspost. Wanneer de weersomstandigheden er om vragen, wordt gezorgd voor extra waterposten.

Het Park is van plan van de Hoge Veluwe GPX-Nature Run een jaarlijks terugkerend hardloopevenement te maken.

Praktische informatie
Datum: zondag 3 juni 2018
Locatie: Picknickweide (centrum NP De Hoge Veluwe)
Starttijd: teams om 9.00 uur, deelnemers ultrarun 10.00 uur
Kosten:  €120 per team of €40 per deelnemer aan de ultrarun (Incl. entree Park, huur GPS-tracker en medaille.)

www.hogeveluwe.nl/gpx-run

– Persbericht –

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!