Evenementen

Modder voor girls only!

Ben jij er ook al weer mee bezig, of is het voor jou allemaal al knip en klaar? Je doelen voor 2015, bedoel ik dan. Waar ga jij je het komende jaar op richten? Studie, nieuwe baan, een pr, of voor het eerst een marathon lopen… Of misschien wel voor het eerst deelnemen aan een obstaclerun? Nu niet meteen denken dat dat een brug te ver is…

[heading size=4 style=underline]No excuses[/heading]Obstaclerunning is het afgelopen jaar ongelooflijk populair geworden, maar toch zijn er heel veel mensen, vooral vrouwen, die zichzelf nog niet in de modder zien duiken of over hoge obstakels heen zien klimmen. Why not? Als ik dat vraag hoor ik vaak dezelfde antwoorden: ik kan dat niet, ik vind het eng, ik wil geen modderfiguur slaan (inkoppertje), modder is vies, die mannen zijn me veel te snel/gevaarlijk/lomp… Maar de grootste ‘angst’ zit vaak in de gedachte dat “ik nooooooit over die obstakels kom”. Komen deze uitspraken jouw bekend voor? Mooi, want deze smoesjes gaan vanaf 2015 niet meer op!

[heading size=4 style=underline]Girls only![/heading]Voor het eerst wordt er namelijk een obstaclerun voor girls only georganiseerd! De StrongSisterRun vindt op 5 september plaats in Hellendoorn. De dag voordat de Strongmanrun wordt gelopen. Het parcours is een route van 7 kilometer door de bossen en over de heuvels rondom Hellendoorn met ruim 18 obstakels die je tegenkomt. Je loopt dus met alleen meiden om je heen en je hebt nog alle tijd om te trainen voor de ervaring van je leven! Je hoeft echt niet bang te zijn dat je een obstakel niet over komt. Want dat is het mooie van obstaclerunning: je bent niet alleen! Er is altijd wel een groepje, dat hetzelfde tempo als jij heeft. Als je bij een hindernis moeite hebt, kun je elkaar helpen.
RunAndreaRun Gladiator Sterker nog: bij sommige obstakels móet je elkaar wel helpen om er overheen te komen. Zo’n obstaclerun kun je dus eigenlijk zien als een soort van teamsport, maar dan anders. Obstacleruns verbroederen. Of verzusteren, in dit geval. Dit event kan natuurlijk niet zonder een leuke party en een geweldig ingericht start-/finishterrein met obstakels die jij gaat overwinnen! Trouwens ook leuk voor je supporters. Er is zelfs de mogelijkheid voor je supporters om met je mee te fietsen om je aan te moedigen!

[heading size=4 style=underline]Are you in?[/heading]Is dit een mooi doel voor 2015 om toe te voegen aan je bucketlist of try-before-you-die-list? De inschrijving gaat op 27 december 2014 om 9.00 van start. Je kan zowel in je uppie gaan (je komt daar genoeg andere meiden tegen) of met een team inschrijven. Mobiliseer dus je collega’s, vriendinnen, studiegenootjes, of wie dan ook! As het maar meiden zijn. See you in the mud!

Foto’s: StrongSisterRun (header) en Sportograf.com

 

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!