Evenementen

Nederland kleurde roze

Afgelopen zondag kleurden vier steden roze tijdens de Ladiesrun in Groningen, Rotterdam, Eindhoven en Utrecht. De prijswinnaressen overwonnen de warmte en liepen in deze steden mee én deden bovendien nog verslag als razende reporters.

[heading size=4 style=underline]Ladiesrun[/heading]De tienduizenden vrouwen die deelnamen kwamen in actie voor Pink Ribbon of een ander goed doel. Niet de prestatie stond voorop (een pr lopen was nagenoeg onmogelijk met deze warmte), wél de fun, het samen lopen en het goede doel. Daarom ging ik op zoek naar vrouwen die op de vier locaties de Ladiesrun willen lopen. Hun ervaringen heb ik verzameld en kun je nu lezen!

[heading size=4 style=underline]Ilja Thijs en Hana Schoenmakers- Rotterdam[/heading]“Na een kort nachtje (eigen schuld) vanmorgen met loopmaatje richting Ahoy. We hadden kaartjes voor de 10km maar omdat we op tijd waren en niet langer zin hadden om te wachten gestart in het startvak van de 7,5 km. Gezellige deuntjes, ontspannen sfeer en heel veel roze. IMG-20170611-WA0021Uiteraard heb je met zoveel mensen niet altijd de ruimte maar al met al kon je prima doorlopen. Vanwege het warme weer waren er met 2,5 en 5 km waterpunten. Het lopen ging best soepel en met 48 min waren we binnen. Onderweg veel muziek en toeschouwers die aanmoedigden de quotes onderweg waren een leuk detail. Een leuke goed georganiseerde loop met een medaille als beloning. Tot volgend jaar!”

19060081_1408509949231090_1094588063476182174_n

[heading size=4 style=underline]Lieke van Gerwen en Nadine Loman – Eindhoven[/heading]Afgelopen zondag (11 juni) heb ik samen met Nadine mee mogen lopen met de Ladies run in Eindhoven! Het zou een warme dag worden dus ik was blij dat we vroeg konden starten. We liepen de 7,5 km, erg spannend want het zou mijn eerste verharde loop worden sinds mijn knieblessure. Zaterdags hadden we nog een survival run in de buurt gehad en kreeg de OCR familie het verschrikkelijke nieuws te horen vanuit Venlo… Met een knoop in onze maag maar vol goede moed zijn we richting Strijp gegaan. Voordat we startten heeft Nadine nog snel even mijn spieren los gemasseerd zodat de pijn op zijn minst zou zijn tijdens het lopen.
19339771_10213633491215460_39474739_oPff t is echt warm, kort broekje aan tijdens het lopen dan maar? Eens moet de eerste keer zijn… Dus short aan en gaan! Na een warming up midden in de zon (die eeuwig leek te duren!) mochten we van start. We stonden vooraan dus liepen met de kopgroep mee. Ohja, had ik al verteld dat ik bijna een half jaar niet heb hardgelopen? Dat tempo kon ik niet volhouden. Gas terug en een heerlijk rondje gelopen. Er stonden veel mensen langs de kant om ons aan te moedigen, dit geeft me altijd zoveel energie om net even wat harder te lopen. Super trots samen de finish over gekomen. Enorm blij dat we mee hebben mogen lopen voor een goed doel, volgend jaar staan we er weer. Bedankt Andrea!
Ladiesrun

[heading size=4 style=underline]Inge Boertien en Alette Hofsteenge – Groningen[/heading]Inge werd op facebook getagd door iemand en keek even vluchtig op haar telefoon. Ze was op dat moment op visite dus las het artikel niet waar zein getagd werd. “Ik reageerde met “lijkt me leuk om ‘m te gaan lopen” Niet wetende dat ik gewoon gewonnen had. En ik had nog niet eens iemand gevonden die mee wilde rennen. Want eigenlijk ging ik er vanuit dat ik toch niet mee zou gaan doen. Alette begon me te appen en uiteindelijk viel het kwartje… wij gingen samen de run doen. Superleuk! Ik deed wat dansjes door de woonkamer van de buurvrouw en ging richting huis. Zondag was het dan zover. Alette en ik hadden die week al wat contact gehad over de belachelijke weersvoorspellingen. En we hadden bedacht dat het allemaal wel wat mee zou gaan vallen. Want ze hadden immers regen voorspelt voor die zondagmiddag. Vol goede moed gingen we richting Groningen. We maakten wat slechte grappen. Zweten ons helemaal de blubber. En aten een banaantje op een stoeprandje in de schaduw.
19184104_10208952895090911_364606199_nEr was een pleintje ingericht als start-area. Maar veel aandacht hadden we daar niet voor. Schaduw… en wel nu. Na de nodige toiletbezoeken en nog meer slechte grappen gingen we richting startvak. Er stond een enorme groep roze dames een warming up te doen. Maar dat soort koddige dingen is aan mij gewoon niet besteed. Voor je het weet mep ik drie van die roze meisjes omver in mijn pogingen om mee te doen met de hupsjes. Daar gingen we, het startvak in. Heel even twijfelde ik of ik uberhaupt wel zou gaan lopen. Want mijn lichaam voelde inmiddels ernstig oververhit. Veel tijd had ik niet om daar over na te denken want toen klonk het startschot al. Hopla, tussen de dames door. Op zoek naar een beetje ruimte. Alette was inmiddels al in geen velden of wegen meer te bekennen. Die is zoooo snel. Na een halve kilometer van de start gaf mijn horloge ook eindelijk gps ontvangst. Yay! Nu kon ik ook nog zien wat ik aan het doen was.
Het ging best lekker. De eerste twee kilometer. Daarna kreeg de hitte vat op me. M’n lichaam begon te protesteren. De hartslag schoot door het plafond. En na 2,5km kwam ik onder de finishboog door. Helaas moest ik nog een ronde van 5km. Wederom overwoog ik om uit te stappen. Maar ik ging door voor de medaille. Loop zo vaak 7,5 km. Dat zou nu toch ook wel goed gaan komen? Nou… dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Diverse keren moeten wandelen en dat doe ik normaal gesproken echt nooit. Diverse mensen om me heen vielen gewoon echt om van de warmte. De ehbo had het er maar druk mee. Gelukkig waren er genoeg waterposten onderweg om het vocht een beetje aan te vullen. Maar echt een leuk rondje was het niet. Na 53 minuten zwoegen was daar eindelijk de finish. En Alette, met een enorme stralende glimlach. Te gek om te zien dat je maatje het ook gered heeft. Volgens haar in een slechte tijd. Maar ik vind ‘r geweldig. Volgend jaar gaan we gewoon weer. En dan gaan we wel met volle teugen genieten ipv 7,5km mopperen op die rotzon, en die regen die maar niet kwam. Bedankt lieve Andrea voor de onvergetelijke ervaring!
19206439_10208952895130912_784805800_n

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!