Evenementen

NK Atletiek 2015

Ieder jaar probeer ik hier in real life getuige van te zijn. Het NK atletiek is een feestje voor de sportfanaat en ook al lig ik meer in de modder en hang ik meer aan de armen dan menig baanatleet, als oud-800m loper draag ik de baanatletiek in al zijn facetten een warm hart toe. Dus stond ik zaterdag in het Olympisch Stadion om te genieten van al die mooie atletieknummers die voorbij kwamen. Met genoeg hoogtepunten, want het was een fantastische dag vol atletische prestaties, waar we met onze neus bovenop zaten.

[heading size=4 style=underline]800m series[/heading]Love it or hate it. De 800m is in mijn ogen een prachtnummer. Niet alleen om te lopen, maar vooral om te zien. Het strategische spel, op het juiste moment de race maken of niet, je volledig leeg lopen. Vooral de series bij de heren waren fantastisch! Thijmen Kupers domineerde de series, waar hij net een paar honderdsten van een seconde nèt te kort kwam om zich voor het WK te kwalificeren. Het was dat we stonden, ander zaten we op het puntje van de stoel. Overigens maakte hij dat de volgende dag in de finales goed door Nederlands Kampioen te worden in een tijd van 1.45.28 wat ook nog eens een pr is. En dus nu wel een WK-kwalificatie op zak!

[heading size=4 style=underline]100m horden[/heading]Stiekem ben ik enorme fan van Michelle Jenneke, de Australische hordenloopster met haar vrolijke dansje voor de start. Ze stond nu vlak voor mijn neus, liet met een geweldig snelle start zien dat ze van wereldklasse is en liep al bij de eerste horde zo ver op kop dat de winst in haar serie haar niet meer kon ontgaan. Stiekem nog een beetje meer fan. Jammer genoeg de finale niet meer gezien.
11796340_927070470687653_8389308746964525414_n
[heading size=4 style=underline]Hoogspringen[/heading]Alhoewel ik minder heb met de technische nummers, was deze hoogspringfinale echt superspannend! De strijd tussen clubgenoten Jan Peter Larsen en Douwe Amels leverde een mooie eindstrijd op, die door Jan Peter werd gewonnen. Helaas haalden beiden de WK limiet niet en bleven op 2.16m steken.

[heading size=4 style=underline]5000m[/heading]Nog zo’n klapstuk. De 5000m waar de top 3 ruim onder de 16.30 minuten bleef! Marcella Herzog, oud-/half-dorpsgenootje van me wist knap beslag te leggen op de tweede plek na een fantastische race, waarbij ze mooi in de kopgroep mee ging en zelfs nog kopwerk verrichte voordat de eindsprint werd ingezet. Gillend stonden we aan de kant, ik weet niet wie er meer zenuwen had!
NK-Atletiek-1-klein

[heading size=4 style=underline]EK Atletiek[/heading]Wil je ook topsport van heel dichtbij meemaken? Volgend jaar vindt van 6 t/m 10 juli het EK Atletiek plaats in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Voor dit mega evenement zijn heel veel vrijwilligers nodig. Je maak atletiek dan van nòg dichterbij mee! Aanmelden kan via de website.

Foto Marcella Herzog: Harm Dommisse

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!