Evenementen

Run like a king

Eeehm, geen idee of de koning eigenlijk wel eens de loopschoenen onder bindt, maar ik deed dat vanavond wel samen met zo’n 180 lopers. De Koningsnachtrun in Amersfoort wilde ik niet missen.

[heading size=4 style=underline]Koningsnachtrun[/heading]Al was het maar, omdat het een hele leuke manier is om je rustige duurloopkilometertjes te lopen! Want deze social run gaat dus totaal niet om snelheid, maar om gezelligheid. Mooi! Daar ben ik wel voor in. We verzamelden, vanwege het frisse weer, in Nul33. Een nieuwe horecazaak, waar ik zeker nog eens terug ga! In Nul33 kwam ik Jochem tegen, die vandaag als verkeersbegeleider aanwezig was en haalde ik mijn t-shirt op.
18157587_1392513174143378_8410511831949787156_n

[heading size=4 style=underline]Starten noooouu![/heading]Op naar de Groenmarkt, waar we allemaal verzamelden. Er waren lopers bij die er flink werk van hadden gemaakt om zich zo vol mogelijk te hangen met alles wat oranje is, om van de schminck op de gezichten nog niet te spreken! Ik voelde me een beetje kaal zo in mijn oranje shirt… En ook allenig, want ik kende niemand! Tot ik Wouter, mede Mikkeller Running Clun genootje, tegen kwam. De warming up begon en aangezien we niet zo veel zin hadden in gehups vond ik mijn heil in foto’s maken.
IMG_20170426_202338
[heading size=4 style=underline]Slingerend door de stad[/heading]Om 20.30 gingen we van start. Achter een politie-agente op mtb, die ons de route wees door het centrum van Amersfoort.  Die was ongeveer 2,5 kilometer en slingerde door de kleine straatjes! Leverde leuke situaties op, maar je moest ook wel goed uitkijken voor de paaltjes, bloembakken, auto’s fietsen en de eerste Koningsnachtvierders op de weg.
IMG_20170426_204329Op de kruisingen werd ons keurig de weg gewezen door de verkeersbegeleiders, die er ook voor zorgden dat we als een oranje massa door konden stromen, zonder te botsen met tegenliggers. Wouter en ik babbelden er op los. Groot voordeel van zo’n ontspannen loopje in een groep: dan kun je nog babbelen ook. En voor je het weet sta je weer op de Groenmarkt!
IMG_20170426_205433
[heading size=4 style=underline]En nog een keer![/heading]We werden warm gehouden tot de hele groep weer compleet was en daar gingen we weer. De sfeer werd steeds uitgelatener en feestelijker. Het eerste rondje was de verkenning en het tweede rondje mochten we los. Zoiets. Ook in het centrum van Amersfoort werd het drukker en waren terrasjes al bevolkt dor feestgangers, die ons maar een beetje raar nakeken en -riepen. Alleen leek deze tweede ronde ook wel sneller voorbij te zijn. Jammer, we hadden nog wel even verder gekund! Van de Groenmarkt ging het terug naar Nul33, waar een oranjebittertje en flesje water op ons stonden te wachten. Een goede sportieve start van Koningsnacht! Niet dat ik door ga halen, ik vertrok naar huis voor een verder rustig avondje.
IMG_20170426_205737

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!