Evenementen

Run The Elements

Zaterdag 9 november was best een beetje een spannende dag. De allereerste Run The Elements vond die dag plaats! In samenwerking met Altijdsporten.nl zou ik een training geven, waarbij de deelnemers de kleding van UnderArmour konden testen. We hoopten op een strijd met de elementen. Het werd een strijd met de eigen krachten.

[heading size=4 style=underline]De heuvels in[/heading]Zaterdag had ik eerst ’s ochtends training. Helaas… een stevige heuveltraining! En die staan bekend als slopend, vermoeiend en killing. Zo ook deze. Na de training reed ik naar de locatie waar ik de rest van de dag door bracht. Een ruimte hadden we omgebouwd tot een mini markt waar de kleding van Under Armour gepast kon worden en waar we de maten voor de Herzog kousen konden opmeten. Raymond Tieland was aanwezig voor sportmassages, men kon een consult krijgen bij sportarts Tessa Backhuijs of een huidconsult bij De Mooierijj. Ook waren er heerlijke jammetjes te koop van Warmoezerij Warrink.
Aangekomen liet ik eerst de kuiten door Raymond onder handen nemen. Het was dat het plafond zo hoog was, want ik schoot er bijna dwars doorheen!
1 Collage

[heading size=4 style=underline]Run The Elements[/heading]Tegen 15.00 uur waren alle deelnemers van de Run The Elements aanwezig en konden we op pad. Ik had de dag er voor met Jantiene de route gecheckt. We liepen eerst een route van 2 kilometer in naar de Eenzame Eik, bovenop de Amerongse Berg. De Eenzame Eik is een grote eik die in het midden staat van een ‘wiel’. Acht spaken lopen vanaf de eik naar beneden en worden met elkaar verbonden door een perfecte cirkel, het wiel. Hier gingen we het hoofdprogramma doen. Die bestond uit een intervaltraining met krachtoefeningen, die iedereen op eigen tempo kon doen. Eerst een spaak naar beneden dribbelen, beneden op het wiel aangekomen een tempo hoger en bij de volgende spaak aangekomen in een hoog tempo omhoog. Daar aangekomen deed je de 1e opdracht. Er was de keuze uit de light version (25 herhalingen per oefening) of de heavy version (50 herhalingen per oefening). Vervolgens liep je weer een lus op het wiel. Totaal deden we dit 30 minuten, dus het was zaak om je energie te verdelen.
Terwijl Jantiene de warming up completeerde met rekoefeningen, hing ik de oefeningen van het hoofdprogramma op de bankjes die rondom de eik stonden. Vervolgens deed ik in sneltreinvaart de 10 oefeningen voor. Dat leverde de nodige opmerkingen op: doe dat ook even 50 keer!
2 Collage
[heading size=4 style=underline]Elements?[/heading]
De groep ging van start. Was de naam Run The Elements eigenlijk gestoeld op de te verwachten weersomstandigheden in november: die waren zaterdag uitermate gunstig. Daarentegen kwamen de lopers zichzelf zo nu en dan tegen door de oefeningen die ze moesten doen. Omdat iedereen op zijn of haar eigen tempo het programma kon doen, besloot de één het ‘rustig’ aan te doen in verband met een wedstrijd, terwijl anderen vol aan de bak gingen. Super om te zien dat iedereen het uiterste liet zien en er plezier in had (ook al kreeg ik een paar keer een verwensing naar mijn hoofd geslingerd). Na een half uur waren we klaar, maar een paar echte bikkels maakten nog even hun krachtoefening af. Klasse dames!
De terugweg namen we een andere route en kwamen we bij een mooi uitzichtpunt over de Rijn en Rijswijk. Via leuke steile singletrackpaadjes daalden we de Amerongse Berg af, waarna we weer bij de startlocatie aan kwamen. Na nog een hapje en een drankje was deze geslaagde dag tot een einde gekomen.
3 CollageIk wil iedereen nogmaals bedanken voor de inzet, gezelligheid en enthousiasme. Dit was part 1 van Run The Elements maar ik geloof niet dat ik Jantiene nog hoef te vragen of we meerdere edities neer gaan zetten. Dus: beware and prepare!
Meer foto’s van de training, door Jantiene en mij gemaakt, zijn hier en hier te vinden.
1458458_201849019999047_1347603839_n

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!