Evenementen

Runnersworld Night Run

De hardloopspeciaalzaakketen Runnersworld bestaat dit jaar 25 jaar. Het hele jaar hebben er acties plaatsgevonden en met het nieuwe jaar voor de deur moet het jubileumjaar dan toch echt afgesloten worden. Hoe kun je dat beter doen dan een feestje te bouwen met enthousiaste hardlopers? Deze maand als Event of the Month gebombardeerd: de Runnersworld Night Run.

[heading size=4 style=underline]Night Run[/heading]In 12 Runnersworldwinkels werd zondag 29 december een Night Run georganiseerd in samenwerking met Adidas. Al halverwege december zat een aantal locaties al aan hun maximum aantal inschrijvingen! Runnersworld is dus niet zomaar een winkel, maar een speciaalzaak waar mensen werken met een passie voor hardlopen en die dat graag delen met hun klanten. Zonder dit sociale aspect zou de Night Run nooit zo’n succes geworden kunnen zijn! Want ja, dat was het: een succes!

[heading size=4 style=underline]Partytime[/heading]Zelf nam ik deel aan de Night Run in Utrecht. De Runnersworld is gevestigd in stadion Galgenwaard, aan de rand van Utrecht. Een mooie locatie van waar je alle kanten op kunt voor een mooie run. De organisatie had gekozen voor een afwisselende route door het bosrijke gebied rondom De Uithof en Amelisweerd. Voor de winkel stond een feesttent met DJ, die zijn muziek over het plein liet knallen. Sfeertje zat er al lekker in!
In de winkel werd het vanaf 4 uur ’s middags steeds drukker. Iedereen was druk in de weer om de bouwpakketjes van glowdingetjes in elkaar te zetten die we bij de inschrijving hadden ontvangen: een brilletje en hoofdlampjes. Hilarisch! Die brilletjes waren ongelooflijk charmant. De hilariteit werd nog groter toen Aart Stigter het woord nam, met brilletje en het startsein gaf voor de warming up. Deze werd verzorgd door Ellen op het plein voor de winkel.
RW 2 Collage
[heading size=4 style=underline]Lichtstoet[/heading]Warm gehupst gingen we op weg voor onze Night Run. Als een grote groep zouden we een route van zo’n 7 kilometer lopen. Een groep knipperende en gekleurde lichtjes zette koers richting De Uithof. Met fietsers als begeleiding, een bezemfiets, tempohaas en toeters werd de weg voor ons vrij gemaakt. Het andere verkeer wist niet wat ze meemaakten en wandelaars bleven even staan om te kijken wat er nou weer langs kwam. Via de Vossegatsedijk lopen we als een gekleurd lint door het donker. Het is om ons heen pikkedonker, maar de asfaltweg is prima te belopen met de ronddansende lichtjes om me heen. Vanuit het donker naderen we de pannenkoekenboerderij van Rijnauwen, waar we het verkeer even volledig plat leggen. Gelukkig geen boze automobilisten, die vinden het zo te zien wel grappig om te zien. Langs de Provincialeweg lopen we weer terug richting Utrecht. De muziek komt ons al tegemoet als we bij Runnersworld aankomen. Hier worden we opgewacht met bubbels en oliebollen.
RW 3 CollageAart, Ellen en team Runnersworld: bedankt voor de organisatie en gezelligheid!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!