Evenementen

RunToGether in mijn achtertuin

Heb jij al meegelopen met een RunToGether? Afgelopen zaterdag was het mijn beurt om een grote groep nature runners mee te nemen mijn achtertuin in. Ongelooflijk veel mazzel met het weer. Of is dat karma?

[heading size=4 style=underline]Social run[/heading]RunToGether is in het leven geroepen door Prorun. Deze social runs vinden plaats op de mooiste natuurplekjes in Nederland. Het is een ‘samen uit, samen thuis’-concept, waarbij je gezamenlijk een duurloop aflegt. Supergezellig dus! Aan de andere kant een ideale gelegenheid om eens in een totaal ander gebied te lopen dan je gewend bent. Je hoeft niet bang te zijn dat je de weg niet weet, want een voorloper heeft een mooie route uitgezet.

[heading size=4 style=underline]To run or not to run…[/heading]Afgelopen zaterdag mocht ik als voorloper een grote groep lopers meenemen door landgoed Den Treek – Henschoten. De weersvoorspellingen waren alleen enorm slecht… Een zomerstorm op komst. Maar buienradar gaf aan dat we het net aan droog konden houden… Ik had al een aantal escapes ingebouwd voor het geval we halverwege overvallen zouden worden door onweer, stortbuien en rondvliegende bomen.
Om 10 uur had zich al een flinke groep verzameld bij pannenkoekenrestaurant Bergzicht. De eerste druppels begonnen te vallen, maar we stonden beschut onder de bomen. Na een welkomstwoordje en wat uitleg door mij gingen we met een iets kleinere groep dan gepland op weg. Ik denk dat een aantal toch het wat angstig waren voor het weer. Maar toen we vertrokken was het droog!
11800621_10207406463266929_2174028021707654198_n
[heading size=4 style=underline]Lusje 1[/heading]De eerste lus van 5 kilometer ging door het bosgebied van Den Treek. Deze route had ik expres zo uitgekozen dat we vooral veel single tracks en mooie uitzichtpunten tegen zouden komen. Het bos ingekomen doken we via een paardenpad de eerste single track in waar we als een kleurrijk lint door het bos slingerden. En hoeveel mazzel wil je hebben? Binnen no time hopte er al een ree door de bosjes heen, geschrokken van ons gekwebbel. Achteraf bleek dat ook de enige zijn, maar toch: een ree is een ree! Via mijn favoriete uitzichtpunt vervolgden we onze route op de grens van bos en landbouwakkers, waar het mais op het moment keihard de grond uit schiet. Een volgend mooi punt voor foto’s was een klein heideveldje.
10505518_10207406462306905_1238977493459419897_n
[heading size=4 style=underline]Lusje 2[/heading]Verder slingerend kwamen we bij de Leusderheide, waar een het eindpunt was van het eerste rondje. Maar aangezien iedereen door wilde, hoefden we van niemand afscheid te nemen en vervolgden we de route voor de tweede lus. Hoppa, weer het bos, een klein stukje hetzelfde als de eerste ronde, maar al snel sloegen we af richting het Henschotermeer om daar een ronde in de volle wind te lopen. Een voordeel van dit weer is wel dat er geen kip lag te zonnen en we alle ruimte hadden zonder te hoeven slalommen. Een ronde om het Henschotermeer is 2,5 kilometer, we staken weer de provinciale weg weer over en liepen het laatste stuk terug naar het pannenkoekenrestaurant Bergzicht.
11667474_10153486675330148_9212494797406817350_n
[heading size=4 style=underline]Pannenkoek[/heading]Met een aantal keuvelden we nog na met een drankje en…. voor mij een pannenkoek. Jummie, daar had ik me al een flinke tijd op verheugd! Vervolgens nam ik ook van de laatste lopers afscheid, terwijl het buiten ondertussen was gaan plenzen. Wat een mazzel! De weergoden waren ons goed gezind.

[heading size=4 style=underline]Meedoen?[/heading]Wil je ook een keer meelopen met een RunToGether? Dat kan! Check de facebookpagina voor alle data. Het tempo bedraagt 8-10 km/uur en er worden diverse afstanden aangeboden. Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage van € 2,- wordt zeer op prijs gesteld. Dit komt ten goede aan natuur projecten.

Meer foto’s zien van Ivo Langbroek en mij? Die kun je in dit album vinden.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!