Evenementen

Runtogether – Nature Run

Waar loop jij je rondje? Ben je een echte stadsloper, loop je bij een atletiekvereniging en train je vooral op het tarten, of leidt je een zwervend lopers bestaan en trek je er het liefst op uit in de vrije natuur? En wat zou je het liefste willen?

[heading size=4 style=underline]Lopen in mijn achtertuin[/heading]Zelf loop ik het liefst in ‘mijn achtertuin’, zoals ik de Utrechtse Heuvelrug noem, waar ik woon. Het gebied tussen Amersfoort, Zeist en Amerongen kent nog maar weinig onbekende paadjes voor me. In de jaren heb ik daar bijna ieder (on)begaanbaar pad belopen. Ook al loop ik er altijd, iedere keer is er weer iets nieuws te zien. De eerste zonnestralen die zich door de takken heen prikken bij het krieken van de dag, of de reeën die voor zonsondergang nog aan de bosrand staan te grazen. Een vos in de sneeuw op zoek naar voedsel, of de voorjaarsbloemetjes die hun kopjes opsteken. Het enige waar ik iedere keer verzekerd van ben is van de rust in het bos, de fijne geuren en geluiden van vogels om me heen. En iedere keer realiseer ik me dat ik een lucky bastard ben met zo’n achtertuin! Na een training in de natuur kom ik met een glimlach op mijn gezicht weer thuis. Of het nu heerlijk weer is of de regen met bakken uit de hemel valt. Van lopen in de natuur word ik blij. Ik vergeet de dagelijkse beslommeringen, geniet van de natuur en frisse boslucht en loop heerlijk in een flow.

[heading size=4 style=underline]Runtogether – Nature Run[/heading]Nu ben ik niet de enige loper met zo’n prachtige trainingsomgeving. Nederland kent zoveel mooie natuurgebieden, bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Dus waarom zouden we niet onze mooiste routes delen met andere lopers? Met Runtogether – Nature Runs, een initiatief van Prorun, kan dit.

Dit weekend werd de eerste Runtogether – Nature Run georganiseerd. Samen met een groep lopers, wordt je onder begeleiding van iemand die de omgeving goed kent, langs de mooiste plekjes van het gebied geleid. Het is geen wedstrijd, maar je loopt gezamenlijk een mooie route. Zo heb je de kans eens een ander mooi trainingsrondje in de natuur te lopen of andere lopers jouw mooie achtertuin te laten zien. Geen massa-event, maar een gezellige get together, waarbij de natuur de hoofdrol speelt. Of je nu en fervente trailrunner bent en nieuwe natuurspots wilt ontdekken, of als je de verharde straten van de stad eens in wilt ruilen voor onverharde paden in het bos zonder te verdwalen.
Er worden iedere keer diverse afstanden en tempogroepen georganiseerd. Hartstikke leuk om op deze manier ook andere lopers te ontmoeten die net als jij zo van de natuur willen genieten en een uitkomst voor wie liever niet in zijn eentje onbekend terrein op gaat.

Houdt voor meer informatie de facebookpagina Runtogether in de gaten. Wil je ook een keer lopers meenemen door jouw favoriete natuurgebied? Meld je dan aan via info@prorun.nl.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!