Evenementen

Shake that booty en WIN tickets voor de Bootychallenge

Mijn mojo, Ik ben hem al echt een tijdje kwijt. Even geen zin om keihard te trainen voor obstacleruns en al helemaal niet om de koude blubber en waterpartijen in te duiken. Nee, mojo en ik zijn even uit elkaar. En in plaats daarvan doe ik waar ik zin in heb, heb ik geen doelen en train ik vooral ad hoc. Dus besluit ik op het laatste moment om mee te doen met de Bootychallenge.

[heading size=4 style=underline]Yo mojo[/heading]Als ik me bedenk wat ik in het weekend wil gaan doen, ga ik een beetje om me heen lopen neuzen en zo kwam ik tot de geniale ontdekking dat afgelopen zondag in Nijverdal weer een Extreme Workout en Bootychallenge training werd gegeven in aanloop naar de Strongmanrun en Strongsisterrun op 3 en 4 september. Wetende dat ik de trainingen, die ik daar eerder heb mee kunnen doen altijd onwijs leuk vond, leek me dit een goede manier om mijn zondag te gaan spenderen. En misschien vind ik nog wel een beetje mojo terug. Een mailtje naar Marian, moeder van de Strongman- en Strongsisterrun, met de vraag of er nog een plekje vrij was resulteerde direct in een inschrijving en een bijkletsafspraak na de training.

[heading size=4 style=underline]Bootychallenge[/heading]Zondag dus vroeg op en richting De Wilgenweard, waar zo langzaamaan alle deelnemers binnen kwamen druppelen. “Gelukkig” was ik bij de bootychallenge ingedeeld, want met mijn pink had ik eerlijk gezegd geen idee wat ik wel en niet zou mee kunnen doen en ook met een dwarse achillespees zat ik niet te wachten op standje turbo.
Gezamenlijk liep de grote groep richting de atletiekbaan voor een gezamenlijke warming up. Die begon nog relaxt met wat dynamisch stretchen, maar al snel lagen we op de grond te planken, push ups te doen en met de diverse vormen mountainblimbers ging de hartslag al aardig omhoog.
13247846_951039345014599_4556625495939350635_o
[heading size=4 style=underline]Stijve hark[/heading]Na de warming up splitsten we in onze groepen. Onze bootygroep bestond uit 12 gezellige meiden en werd begeleid door Rianne. De training was in verschillende blokken geknipt. Wij begonnen met een circuitje op een deel van de survivalbaan: hardlopen, over een balk klimmen waarbij we elkaar echt wel moesten helpen, via een net omhoog weer naar benee er onderdoor en weer omhoog, onder een camonet door kruipen, rennen, zigzaggend onder de hekken door en dat 20 minuten lang.
Extreme workout mei 2016-39Vervolgens een ander parcoursje, dat we eerst gezamenlijk liepen. Door de rioolbuis kruipen, rennen over het enkelbreekveldje, het hek over, de sloot in, onder de duiker door, net ook maar meteen ff meenemen, door stampen door de sloot, rennen via het jeugdhonk weer naar het beginpunt. Zo werden er toch nog aardig wat meters gelopen.
27097068302_280b98365f_hMet een flesje water in de hand nam Rianne ons mee naar het derde onderdeel. Nu een ander deel van de survivalbaan, waarbij eerst de technieken door werden gelopen en we vervolgens zelf aan de slag mochten. Stiekem koos ik steeds weer andere laantjes, met andere technieken uit, probeerde ik uit of ik een aantal dingen überhaupt nog wel kon en slingerde mezelf door de monkeybars om vervolgens dit onderdeel af te sluiten met een minuutje hangen.
Extreme workout mei 2016-94Voor het volgende onderdeel liepen we richting de Regge. Daar lagen de autobanden op ons te wachten die we eerst een parcoursje over sleepten, om vervolgens (zonder band) de Regge in te plonzen. Daar hadden we zo’n lol in, dat we het water niet uit te slaan waren! Dat water was dan ook wel erg lekker verfrissend, want het was best wel drukkend warm. Maar regenen en onweren (zoals voorspeld was) wilde het nog niet.
27097069782_7840ac33f4_hNa ons gebadder sopten we terug naar de baan, waar het laatste onderdeel stond te wachten. Een krachtcircuitje. Maar de tijd was al om! Daar hadden wij alleen geen boodschap aan en zo knalden we nog even door de krachtoefeningen heen, voordat we naar De Wilgenweard terug liepen voor een douche. Mazzel dat we zo laat terug waren, want iedereen was al opgefrist en zo rolden we direct onder de douches.
En dan kom je er eigenlijk achter dat deze training wel heel lekker en smooth verliep. Pinkie deed het eigenlijk best goed en ik vond zo waar zelfs een beetje mojo terug. Een mentaal stapje verder en dat is mij heel wat waard.
Bijtanken deed ik met Marian, een lekkere lunch en een goed gesprek. Zo vloog deze dag voorbij en zat ik met een grijns van oor tot oor in de auto terug naar huis.

[heading size=4 style=underline]Meedoen?[/heading]Wil jij meedoen aan de Strongsisterrun of Strongmanrun op 3 en 4 september? Dan kun je in aanloop meedoen met de Bootychallenge (ladies only) of Extreme Workout (voor dames en heren die echt van een uitdaging houden). Test je conditie, leer technieken en handige trucjes, ontmoet je mede moddergenootjes en heb vooral een gezellige ochtend! Iedere keer krijgt de training een andere invulling, dus je weet van te voren niet wat je te wachten staat. De volgende data kun je je helemaal uitleven in Hellendoorn:
19 juni 2016
17 juli 2016
14 augustus 2016
Voor deelname dien je je op te geven en de kosten bedragen € 12,50 per keer.

[heading size=4 style=underline]WIN[/heading]Maar je kunt nu ook kans maken op 2 x 2 tickets voor de Bootychallenge, waarbij je zelf uit één van de drie data kunt kiesen! Dus wil jij graag in september de Strongsisterrun lopen, maar heb je geen idee hoe je daar voor moet trainen, of wil je juist medebooties ontmoeten, gezellig samen trainen en technieken leren? Wat moet je doen?
1. Like mijn facebookpagina
2. Like de Strongsister pagina
3. Tell me: wanneer heb jij echt een schop onder je booty nodig? Dat kun je hier kwijt.
4. Tag je bootybuddy in dit bericht met wie jij graag samen wilt gaan.

Deelnemen kan tot en met vrijdag 3 juni a.s, zaterdag 4 juni a.s. maak ik de winnaressen bekend.

Foto’s: Organisatie Strongman/Strongsister en RTV Oost

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!