Evenementen

Sneeuwpret tijdens trailrunclinic

Een trailrunclinic in een wondere, witte, winterse wereld! Het was alsof Jantiene de sneeuw uit de bergen even mee had genomen. Zaterdag stonden 50 trailers te trappelen in de sneeuw van ongeduld!

[heading size=4 style=underline]Trailrunclinics[/heading]Vorig jaar ben ik met Altijdsporten.nl en Ironmanager meegeweest naar de Trailrunweek in Frankrijk. Wat een fantastische vakantie was dat! Om de beleving nog wat te vergroten organiseerden Jantiene En Jan in aanloop naar de vakantieweek een tweetal clinics. Clinics waarbij je de technieken van trailrunning krijgt uitgelegd en praktische ervaring opdoet. Dat was vorig jaar zo’n succes, dat we dat dit jaar herhaalden. Het enige verschil: de Trailrunweek voor 2017 is nu volledig volgeboekt!
_DSC9230
[heading size=4 style=underline]Doornse Gat[/heading]Op zaterdagochtend stonden we al vroeg bij het Doornse Gat in Doorn onder een strak blauwe vrieslucht. Dit keer voor mij in een iets andere rol, namelijk ondersteunen bij de logistieke organisatie. Samen met Kari Traa meisje Lisette verzorde ik de aanmeldingen. Zo’n 50 deelnemers wisten door de kou en sneeuw de weg te vinden naar het Doornse Gat. Er waren allerlei materialen te testen van de Trailrunshop en Altijdsporten, zoals de sportbrillen, rugzakjes, schoenen en stokken. Wie wilde testen kon zichzelf dus volhangen! Dat gebeurde dan ook gretig.
_DSC9403
[heading size=4 style=underline]Sneeuwtrailen[/heading]Zo rond een uurtje of 10 kroop Jan op een tafeltje om het startsein te geven. De groep vertrok voor de warming up, waarna de groep in twee werd gedeeld. Zo konden er parallel twee verschillende clinics gevolgd worden. De ene groep verdween het bos in voor allerlei handige tips & tricks en afdalings- en klimtechniekjes. De andere groep kreeg ondertussen de mogelijkheid om met stokken te (leren) lopen. In de bergen kan het gebruik van stokken namelijk best wel handig zijn! Mits je weet hoe je ze moet gebruiken. Dus gaf Marc instructie over alle ins & outs van het lopen met stokken. Na een uurtje werd er door de groepen gewisseld en begon de sneeuw nu toch aardig uit de lucht te vallen. De wereld werd witter en witter.
_DSC9481
[heading size=4 style=underline]Casa de camper[/heading]Lisette en ik hadden ons samen met de Sziols vertegenwoordigers verschanst in de camper, kookten water voor de koffie en thee en zetten de hapjes vast klaar. IMG_20170114_123417Ok…. eerlijk…? We hebben ze vast voorgeproefd… Dat ging ons heel goed af! Rond een uurtje of 12 kwamen de trailrunners van alle kanten op ons af en stormden op de warme drankjes en hapjes af. Mijn voeten vielen van de kou ondertussen bijna van mijn lijf af, maar toch jammer dat de clinic al achter de rug was! Door de koude voetjes viel mijn plannetje om zelf nog even een stukje te lopen ook in de soep, want ik had er geen gevoel meer in. Na Jantiene uitgezwaaid te hebben, die weer terug ging naar Frankrijk, vertrok ik ook weer richting huis. Tijd voor een warme douche! En het terugkijken van een hele berg aan foto’s van deze dag!

[heading size=4 style=underline]Nóg meer fun![/heading]Zin in écht sneeuwhappen, trailrunnen en heel veel fun? Zet dan de volgende data in de agenda:
18 t/m 25 februari – Sneeuwweek Sportief
22 april – Trailrunclinic Loonse en Drunense Duinen
15 t/m 19 juni – Trailweekend Grand Trail des Ecrins

Foto’s: Marc van Dijk (header), Harry van ’t Veld (koffiepot van mezelf)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!