Evenementen

Sochi 2014 Olympics

Ik mag dan wel een enorme passie hebben voor hardlopen, maar dat betekent niet dat ik niet kan genieten van andere sporten. Morgen beginnen de Olympische Winterspelen in Sochi. Ik denk dat ik de komende weken heel wat uurtjes voor de televisie bivakkeer!

[heading size=4 style=underline]Sochi[/heading]De aanloop naar de Olympische Spelen was turbulent. Poetin stond onder druk vanwege zijn anti-homo wetgeving en de vele miljarden die uit werden getrokken om Sochi klaar te maken voor de Olympische Spelen. Meerdere aanslagen zorgden ervoor dat de veiligheid van de atleten en toeschouwers in twijfel werd getrokken. Maar liever richt ik me op waar het om gaat: een fantastisch sportevenement waar de wereldtop aanwezig is om Olympisch goud in de wacht te slepen.

[heading size=4 style=underline]Warming up[/heading]Gelukkig hebben we in Nederland maar 3 uur tijdsverschil met Sochi, dus hoef ik niet de wekker midden in de nacht te zetten om bepaalde onderdelen te zien. Topsport in het algemeen vind ik machtig mooi. Ik beleef het helemaal mee. De voorpret is dan ook al even aan de gang. Tijdens de kwalificatiewedstrijden schaatsen heb ik aan de buis gekluisterd gezeten. Op het puntje van de bank, met de bewegingen van de schaatsers mee heen en weer deinend. Mezelf vervolgens realiserend dat ik helemaal niet kan schaatsen… Maar onbewust ga ik dus meebewegen met de bewegingen die ik de sporters zie maken.

[heading size=4 style=underline]Bankworkout![/heading]De komende weken worden dus vooral op de bank doorgebracht. Maar wees niet bang, dat zal een sportieve workout worden. Ik dein niet alleen met schaatsen van links naar rechts op de bank. Bobsleeën kan ik ook. Op de bips wiebelend sprinten om zoveel mogelijk snelheid te maken en in de bochten hang ik als een volleerd bobber mee. Ook biatlon vind ik prachtig. De lange, krachtige afzet met de armen (imagine mij op de bank met het bovenlijf mee bewegend… zonder stokken…) om vervolgens met een torenhoge hartslag de doelen raak te moeten schieten. Ik bijt van concentratie op het puntje van mijn tong… Kunstschaatsen kan mij ook mateloos interesseren. Gelukkig zit ik veilig op een zachte bank. Mijn cherry flips, driedubbele Rittbergers en Lutzes eindigen met de benen in de knoop. Nee, ik kan beter uit de voeten met het schansspringen. Mijn afzet is fenomenaal, ik vlieg door de lucht… en land plat op de kont op de bank. Spannender is het alpine skien. De enige echte skipoging die ik deed op een oerhollandse binnenskibaan eindigde bijna in het ziekenhuis. Zo voor de televisie zijn die snelle afdalingen zenuwslopend. Een klein foutje wordt meteen afgestraft… Ik zit met de handen voor de ogen. Dat kan ik beter niet doen… Ik vlieg met een dubbele salto in de netten. Misschien kan ik beter gaan snowboarden…

Twee weken lang topsport bedrijven gaat me dus niet in de koude (wat een woordspeling voor de Winterspelen) kleren zitten! Dit wordt spierpijn in het kwadraat!

Wat is jouw favoriete Olympische onderdeel?

Eén reactie

  • Nicole

    Wat onwijs beeldend geschreven, ik zit hier heerlijk te lachen! En ja, ook ik zal de komende weken veel “bank-oefeningen” doen! Uiteraard kijk ik heel erg uit naar het langebaan-schaatsen, maar ook het “mogul-skieën” vind ik heel gaaf. Hoe die skiërs hun bovenlijf zo stil weten te houden en hun benen als elastiekjes op en neer bewegen over al die gigantische bulten… Misschien moet ik mijn bank maar eerst gaan verstevigen??? 😉

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!