Evenementen

SPAR NK Atletiek 2009

Via het blad Start van de Atletiekunie konden leden 2 gratis toegangskaarten krijgen voor het SPAR NK Atletiek. En ik zou geen Hollander zijn, als ik daar geen gebruik van zou maken. Plus dat ik gek ben op alles wat met hardlopen te maken heeft en vooral de laatste tijd erg geïnteresseerd ben in het baanwerk. Dus, op naar het NK. Om te kijken he!

Samen met loopmaatjes Alwin en vriendin reed ik naar het Olympisch Stadion. Bekend terrein, want ongeveer de enige keren dat ik over een baan heb gelopen was bij de finish van de halve marathon van Amsterdam in het O.S..
In het stadion waren ondertussen ook ergens trainer Hardloper en hardlopende vriendin en Snellerijk en hardlopende vriendin (mogen we haar al zo noemen?), beter bekend als snelste vrouw van Nijkerk, neergestreken. Maar waar? Enig speurwerk met de verrekijkers en camera leverde een snapshot van een theelurkende trainer op, die even later al een stuk dichter bij onze superieure plek op de hoofdtribune (ongeveer ter hoogte van de finishlijn, hoog en droog onder de overkapping) contact had gelegd met de delegatie Woudenberg/Nijkerk.

De zondagmiddag stond in teken van de finales van de, voor het overgrote deel, loopnummers. En we zaten perfect om de looponderdelen goed te kunnen volgen.
Na de 400m horden en 5000m vrouwen was het de beurt aan de dames en heren op de 1500m, welke vol overmacht werden gewonnen door Adrienne Herzog en Bram Som.
Ook de 100m was bijzonder. Wat een krachtexplosie!! Bij de heren won Patrick van Luijk die die dag ook op de 200m uit zou komen.
Een van de klapstukken was toch wel de 110m horden bij de mannen. Gregory Sedoc was onnavolgbaar en vloog over de hordes heen!
Gevolgd door het volgende klapstuk: de 5000, heren. Een spannende strijd tussen Michel Butter, Khalid Choukoud en Abdi Nageeye. Butter wist in de laatste ronde een immens gat te slaan tussen de nummers 2 en 3. Zijn laatste 100m waren als een triomftocht, die hij zelf nog niet kon bevatten.
Het was na de steeple chase 3000m heren weer de beurt aan Patrick van Luijk om ook de 200m op zijn naam te schrijven. Ondertussen hadden we onze tribuneplekken ingeruild voor een plaatsje op het veld. Het zonnetje scheen heerlijk! En vanaf dat punt hadden we ook een mooi zicht op het hoog- en verspringen (op de foto Karin Ruckstuhl).

Helaas was na de 800m het programma afgelopen en werd koers gezet richting Amersfoort, waar we de dag af hebben gesloten met een etentje bij de Mexicaan. Sporten maakt hongerig, maar kijken ook! Wat een topdag! Genoten van de prestaties, het weer, de gezelligheid, de verrekijker… etc…

Op de website van John overigens een erg uitgebreide fotoreportage!!
Uitslagen van het NK zijn terug te vinden op www.nkatletiek.nl.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!