Evenementen

Trailseekers #2

Grenzen ontdekken, grenzen verleggen en grenzen uit het oog verliezen. Tegenwoordig lijken we niet meer zonder onze regelmatige shot adrenaline en pijn te kunnen. Aanbieders van sportevents springen hier maar wat graag op in. Maar zó extreem zijn wedstrijden maar zelden!

[heading size=4 style=underline]Trailseeker[/heading]In trailseeker ga ik op zoek naar de mooiste, beruchtste, waanzinnigste, meest bizarre trailruns over de wereld. Ik ben altijd op zoek naar mooie en nieuwe uitdagingen. Op zoek naar mooie plekjes op onze aardkloot waar ik mijn voeten neer wil planten. Op zoek naar beleving en een waanzinnig ervaring. Komen ze op mijn to do list?

[heading size=4 style=underline]The Barkley Marathon[/heading]Laz Cantrell uit Tennessee is de grondlegger van de Barkley Marathon. Een 100 mijl lange ultratrail race met ruim 20 hoogte KILOmeters, waarbij de deelnemers zelf moeten navigeren door het ruige landschap. Daarvoor hebben ze 60 uur de tijd.
De start wordt gegeven door het aansteken van een sigaret door Laz himself. Vervolgens gaan de lopers van start om de 5 etappes van ieder 20 mijl te volbrengen. Onderweg moeten ze langs checkpoints en deze mogen ze niet missen. Op ieder checkpoint ligt een boek waaruit de pagina overeenkomstig met hun startnummer gehaald moet worden.
De eerste race was in 1986 en slechts 17 deelnemers hebben sindsdien de finish weten te bereiken. Wie voortijds op geeft wordt middels trompetgeschal ‘dood verklaard’. Meer weten? Check dan even het filmpje hieronder of kijk de film. Die staat overigens ook op Netflix.

Iets voor jou?
u

Foto: Barkley Marathon

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!