Evenementen

Win startbewijzen voor Zeumeren Moddert!

Op 30 juni vindt de eerste editie van Zeumeren Moddert plaats, een obstakelrun voor het hele gezin. Ga jij de uitdaging aan en wil je twee gratis startbewijzen winnen? Onderaan dit artikel lees je hoe je kans maakt!

[heading size=4 style=underline]Popi![/heading]De populariteit van obstacleruns heeft de afgelopen jaren een vlucht genomen en een nieuwkomer die dit jaar het gezicht laat zien mag niet op de agenda ontbreken. Zeumeren Moddert is voor het hele gezin een mooie uitdaging. In het recreatiegebied van Voorthuizen wordt een parcours van 7 kilometer uitgezet met zo’n 25 obstakels. De organisatie is in handen van Thijs Huigenbos en Jolanda van Westerneng, verbonden aan Dojo Huijgenbos in Voorthuizen.

[heading size=4 style=underline]Zeumeren Moddert[/heading]Jolande legt het concept uit: “Bij Zeumeren Moddert lopen onze deelnemers ongeveer 7 kilometer op het prachtige terrein van Zeumeren in Voorthuizen. De deelnemers ploegen, klimmen en klauteren door het gras, in het water, in hun eigen Zeumeren Moddert-shirt door de modder, over zo’n 25 obstakels. Er is geen wedstrijdelement: lol en gezelligheid staan voorop. Je hoeft geen sportschooltijger te zijn om mee te doen. Wel moet je minimaal een A-diploma hebben. Het is ook handig als je op z’n minst 1 kilometer kan joggen, maar uiteraard kun je het parcours ook wandelend afleggen. De obstakels zijn uitdagend, maar je hoeft een obstakel nooit alleen te trotseren. De obstakel-supervisors leggen je uit hoe je een obstakel het beste kan nemen en de deelnemers worden aangemoedigd elkaar te helpen.”

“Direct aan de start komen de deelnemers een spannend obstakel tegen: een combinatie van containers en netten. Daarna mogen ze gelijk het water in! De rest van de obstakels houden we nog even geheim!” – Jolanda van Westerneng.

De dag begint met de Familierun, speciaal voor de kleintjes vanaf 7 jaar, en is daarna onderverdeeld in heats. Zo verdelen de deelnemers zich over het parcours en ontstaan er geen opstoppingen. De laatste heat start om 14.00 uur en verwacht wordt dat de laatste deelnemers rond 17.00 uur over de finish komt. Daarna kan iedereen genieten van een lekker drankje en wat te eten op het horecaplein.

[heading size=4 style=underline]Voorbereiden[/heading]Thijs en Jolanda hebben nog handige tips voor de deelnemers. “Het is verstandig om op tijd te komen. Je hebt dan genoeg tijd om het terrein te verkennen, je shirt op te halen en om te kleden. In je tas zit in ieder geval een goed paar schoenen (spikes en noppen zijn niet toegestaan) en sportkleding (katoen is niet aan te raden, dit blijft lang nat). Als het koud is kun je het beste laagjes aantrekken. We hopen natuurlijk op mooi weer: smeer je gezicht, nek en armen dan goed in en zorg dat je voldoende hebt gedronken van te voren. Na afloop kun je je omkleden in de gescheiden kleedruimtes. Neem een schoon setje kleding (en ondergoed!) mee, evenals een handdoek en een vuilniszak voor je vieze kleding. En als laatste geniet je met je vrienden en familie nog even van een lekker hapje en drankje op het evenemententerrein!”

[heading size=4 style=underline]Win twee startbewijzen![/heading]Amersfoort.nieuws.nl mag twee startbewijzen verloten. Kans maken op deze twee startbewijzen? Tag de persoon met wie jij deze uitdaging aan wilt gaan in een comment in dit facebookbericht. Deelnemen kan tot en met zaterdag 14 april 2018. De winnaar wordt via Amersfoort.nieuws.nl bekend gemaakt.

Foto header: Harm Dommisse

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!