Evenementen

Xtreme trailrunning

Trailrunnen staat vooral bekend om het hardlopen en hiken over smalle paadjes door bossen, over heuvel- of bergachtig terrein. Ik vind het heerlijk om te zwerven door de natuur, genieten van de uitzichten op de Utrechtse Heuvelrug (of ergens anders) en op mezelf zijn aangewezen. Met mijn Camelbak, volgestouwd met eten, drinken en nog wat noodzakelijke spulletjes kan ik me urenlang vermaken. Niets moed, alles mag. Tempo is ondergeschikt aan beleving.

[heading size=4 style=underline]Outrun the Sun[/heading]Maar het kan ook anders… Asics staat aan de wieg van Outrun the Sun. Een fantastische uitdaging voor een eftal toptrailrunners, die over twee groepen zijn verdeeld. Op 21 juni nemen zij het tegen elkaar èn de zon op en leggen een route van 162 kilometer om de Mont Blanc heen af. Daarbij moeten zij ook nog eens 9.450 hoogtemeters overwinnen. Outrun the sun. Ze hebben 15 uur en 41 minuten om deze tocht te volbrengen. Trailrunning to the extreme.

[heading size=4 style=underline]Sprint trail[/heading]Maar je kunt het zelf ook een stuk extremer maken… In samenwerking met Asics organiseert Red Bull de Red Bull Trail Sprinter (vorig jaar Kamikaze Trail) op 12 juli in Houffalize. Over een parcours van 4 kilometer met alleen natuurlijke obstakels wordt bepaald wie er met de 1000 euro naar huis gaat. Middels kwalificatierondes zullen de snelste dames en heren het in de finale tegen elkaar opnemen.

[heading size=4 style=underline]Xtrail Trail Festival[/heading]Is dit iets te extreem of te kort voor je? De Red Bull Trail Sprinter is één van de vijf trails tijdens het Asics Xtrail Trail Festival, dat het hele weekend duurt. Van vrijdag 11 tot en met zondag 13 juli kun je deelnemen aan de vijf verschillende trailruns met een totale afstand van 77 tot 110 kilometer. Of je kiest er eentje uit, dat kan natuurlijk ook.

The Endorfine Trail 25 km / +600m
The Red Bull Trail Sprinter 4 km /
The Pezl Nighttrail 12km / +485m
The TraKKs Team trail des pins 14km / 29km
The Trail des Lutins to Achouffe / 9 km / 19km / 36km

Meer informatie tref je hier.

Foto: Asics

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!