Event of the month

#EotM: Fesitval Dudeljo

Bij het horen van de naam krijg ik meteen een flash back naar toen ik een jaar of zeven was en met mijn pa luidkeels het liedje van André van Duin zat mee te blèren. “Dudelojo klinkt zijn lied, dudeljooooooo klinkt zijn liieeeed! DUDELJOOOO EEEEN AAANDERS NIIIIIEEEET!!” Dat dit event nu juist deze naam moet dragen. Kan maar één ding betekenen: daar moet ik bij zijn. Dus iedereen die ook gaat: neem oordopjes mee, ik ga los!

[heading size=4 style=underline]Dudeljo it is![/heading]Ik sprak Albert Pieter Venema, de initiator van dit meerdaagse evenement. Want wat is het eigenlijk? Albert steekt van wal: “Dit is het tweede jaar dat we het outdoor Festival Dudeljo organiseren. Dudeljo is een initiatief dat ontstaan is uit mijn eigen liefde voor kamperen, goede muziek en trailrunning en de behoefte om dat te delen met anderen. Het begon met hardop fantaseren en met aanmoediging en hulp mijn vrouw en kinderen ben ik het gewoon maar gaan doen. De naam Dudeljo vat voor mij wel aardig samen waar ik blij van word: ‘kom mee naar buiten allemaal!’. Vorig jaar deed ik veel zelf, geholpen door vrienden en familie. Dit jaar is er een klein team van vrijwilligers, cliënten van zorgboerderij de lenteheuvel uit Zwartsluis om ons te helpen bij de organisatie.”
156857_167732476752743_1692996699_n
[heading size=4 style=underline]Trailrunning[/heading]Verwacht geen doorsnee festival. Je kunt genieten van te gekke akoestische optredens, goed gezelschap, kampvuren en kamperen op een schitterend terrein bij Ommen, sterke verhalen èn… op zaterdag een trail van 10, 20 of 30 kilometer. Albert is zelf fanatiek hardloper en trainer. “Dit jaar organiseren we de tweede editie van de Dudeljo trail als onderdeel van het outdoor Festival Dudeljo. Net als vorig jaar zal de trail over de noordelijke Sallandse heuvels eenvoudig georganiseerd zijn. Geen afgezette route, maar een GPS bestand, of meelopen met anderen. Geen bevoorrading onderweg, wel de mogelijkheid om vooraf je rugtas te vullen en achteraf je maag. Geen prijzen te verdienen, wel een biertje. De trail loop je op eigen risico en initiatief en voert je onder andere over de Archemerberg en de Lemelerberg.
Om deel te nemen bestel je een dagkaart of weekendkaart van Festival Dudeljo. Na afloop kun je douchen of je springt de Vecht in.
Je bent dus op jezelf aangewezen. De Dudeljo trail is op basis van zelfredzaamheid en  verantwoordelijkheid. Deze kleinschaligheid en eenvoudige organisatie is opvallend. Ik zorg voor de randzaken als douche, eten, drinken, muziek en gezelligheid na afloop.”
tumblr_inline_n4n3smHbDJ1r1hh9c
[heading size=4 style=underline]Festival vibes[/heading]
Maar het draait niet alleen om trailen tijdens Dudeljo. Dudeljo is een sfeervol festival. Genieten van het buiten zijn met elkaar. “Eigenlijk is mijn ervaring dat er alleen maar vrienden zijn, waarvan je sommigen alleen nog niet kent.” vertelt Albert. “Dudeljo maken we met elkaar, eigen initiatieven worden gewaardeerd. Behalve het hardlopen staan er mooie optredens op het programma van o.a. Case Mayfield en Willie Darktrousers, lekker barbecueën, maar ook een vlot bouwen en bevaren met de kinderen is een mogelijkheid. Ik verwacht zo’n 50 overnachtende gasten op het festival. Voor de trail is het aantal nog onbekend, al zal ik de kleinschaligheid bewaken. Daarom zal 30 deelnemers ongeveer de max zijn.”
9756976735_9137bfe8c7_z
[heading size=4 style=underline]Gekke combi?[/heading]Festivallen en trailen? “Het is een unieke combinatie dat je mee kunt doen aan een trail als onderdeel van een festival. Persoonlijk vind ik het kampeerleven gecombineerd met trailrunning en een lekker biertje tijdens een geweldig akoestisch optreden de ultieme combinatie, iets dat ik graag in goed gezelschap beleef. Ik vind het heerlijk om door de natuur te lopen, loop eigenlijk nooit over asfalt. Ik begrijp dus erg goed dat trailrunning zo populair is. Al is het wel eens gek om in een lopende file door het bos te gaan. Ik loop zulke drukke tochten steeds minder. Ik vermoed dat er meer mensen zijn die juist genieten van wat kleinschaliger trails en avonturen en kan me voorstellen dat Dudeljo dan leuk is om mee te maken.”
1238797_167732486752742_1189651988_n

[heading size=4 style=underline]Wie, wat, waar?[/heading]Ach het is toch vakantie, dus waarom zou je er niet een leuk weekendje weg tegen aan gooien?

Datum: vrijdag 22 t/m zondag 24 augustus
Trailrun: zaterdag op eigen initiatief
Prijs: vanaf € 17,-, dit is de dagkaart voor het festival, excl. overnachting
Parcours: onverhard en hoogteverschil, route is niet aangegeven
Faciliteiten: douche, GPX route, verzorgingspost aan het begin en einde van de trail
Inschrijven: via de website

Uw evenement als #EotM in the picture? Neem contact met mij op!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!