Event of the month

#EotM: Groet uit Schoorl Run

Februari is vers. Een nieuw Event of the Month. Eentje die al snel is, mijn startnummer viel zaterdag op de deurmat! Namelijk de Groet uit Schoorl Run op 9 februari. Een topevent, in een topomgeving, met een topsfeer en dan nog al die topatleten die met elkaar de strijd aan zullen gaan. Een wedstrijd met voor ieder wat wils.

[heading size=4 style=underline]Achtertuin[/heading]Sinds enkele jaren loop ik trouw mee met de Groet uit Schoorl Run. Aanleiding was dat ik voor mijn werk ruim een jaar in de Kop van Noord-Holland werkzaam was en doordeweeks in een vakantiehuisje in Petten verbleef. Na het werk dook ik de Schoorlse duinen in om te mtb’en of hard te lopen. Sindsdien hebben de Schoorlse Duinen mijn hart gestolen en kom ik ieder jaar terug om me weer even ’thuis’ te voelen. Ik ben hier niet ‘afstandsvast’. De 10 kilometer en de halve marathon liep ik hier al eerder. Vorig jaar nog onder prachtige winterse omstandigheden (waar ik dit jaar alleen maar van kan dromen…). Dit jaar ga ik voor de 30 kilometer in voorbereiding op de Rotterdam marathon.
130210-025
[heading size=4 style=underline]Rijke historie[/heading]De Groet uit Schoorl Run wordt dit jaar voor de 37e keer georganiseerd. In 1978 besloot de voetbalvereniging in Schoorl een evenement te organiseren om extra financiële middelen te verkrijgen. Deze familiedag was het begin van een niet meer van de loopkalender weg te denken wedstrijd. Vanaf 1999 wisten (inter)nationale topatleten ook de weg naar Schoorl te vinden. Irma Heeren bereidde zich met de 30 kilometer voor op de Rotterdam marathon. In de daarop volgende jaren komen steeds meer topatleten naar Groet en Schoorl en er worden mooie nationale en internationale toptijden gelopen op de verschillende afstanden. Ook het aantal deelnemers maakt aan het begin van deze eeuw een spectaculaire groei door. Van net 3.000 deelnemers in 2002 naar maximaal 8.500 deelnemers deze 37e editie.kd12021039628

[heading size=4 style=underline]Meegroeien[/heading]De groei van het aantal deelnemers zorgde voor de nodige aanpassingen aan het parcours en de start-/finishomgeving. Ook de toestroom van (inter)nationale topatleten zorgde ervoor dat aanpassingen aan het parcours er voor moeten zorgen dat er toptijden gelopen worden. Dit jaar is bijvoorbeeld de route van de 10 kilometer omgekeerd. Het parcours is trouwens overweldigend. Alle afstanden starten in Catrijp  en finishen in Schoorl. Via Groet slingeren de routes door de Schoorlse Duinen. Eén van de mooiste gebieden van Nederland om te lopen. Ok, ik ben bevooroordeeld. Maar mooi is het!

[heading size=4 style=underline]Le Champion[/heading]Om dit alles te kunnen organiseren is Le Champion hoofdorganisator. Naast de Groet uit Schoorl Run is deze organisatie onder meer betrokken bij de TCS Amsterdam marathon, PWN Egmond halve Marathon en de Dam tot Damloop. Maar geen evenement kan georganiseerd worden zonder de inzet van vrijwilligers. Tijdens de Groet uit Schoorl Run zijn zo’n 500 vrijwilligers nodig, die zowel in de voorbereiding als op de dag zelf hun diensten verlenen. Vorig jaar hebben zij er voor gezorgd dat, ondanks de hevige sneeuwval ’s nachts, de wedstrijden op alle afstanden doorgang vonden!
130210-011sweeny

[heading size=4 style=underline]Deelnemerslimiet[/heading]Enthousiast geworden? Dan hoop ik dat je al een startbewijs hebt… De deelnemerslimiet is namelijk bereikt en er is geen na-inschrijving! Wil je toch een poging wagen? Check dan de website van de Groet uit Schoorl Run of Startbewijshulp.nl om een nummer over te nemen. Vis je naast het net? Zorg dan dat je volgend jaar op tijd bent met inschrijven. Of kom gewoon kijken en supporteren! De sfeer in de dorpen is geweldig en het NK 10 kilometer belooft weer een spectaculaire strijd te worden tussen de toppers van Nederland.

Datum: zondag 9 februari 2014
Afstanden: 10 km, 21,1 km, 30 km en kidsrun (1.200m)
Starttijden: vanaf 10.40, het volledig programma staat hier
Parcours: verhard
Faciliteiten: verzorging tijdens en na de loop, kledinginname, douche- en omkleedgelegenheid
Inschrijven: GESLOTEN (deelnemerslimiet is bereikt), mogelijk biedt startbewijshulp.nl uitkomst
Bereikbaarheid: parkeren kan beperkt op parkeerterreinen. Tevens zijn er pendelbussen vanaf Alkmaar
Opmerkingen: NK 10 kilometer met een top deelnemersveld

Uw evenement als #EotM in the picture? Neem contact met mij op!

Foto’s: Le Champion

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!